Când vom trece la ora de iarnă în 2024. Care sunt țările în care nu se dă ceasul înapoi

Ultima actualizare:

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja am ajuns în primele zile din toamnă, iar acest lucru înseamnă că începem să ne apropiem de unul dintre momentele din an de care cei mai mulți dintre români s-au săturat: schimbatul orei.

În luna octombrie vom trece la ora de iarnă / foto: Shutterstock
În luna octombrie vom trece la ora de iarnă / foto: Shutterstock

Primăvara și toamna se numără printre anotimpurile favorite ale multora dintre noi, însă în aceste perioade din an se găsesc și două momente de care foarte mulți dintre noi ne-am săturat: schimbatul orei.

Iar de această dată, începem să ne apropiem cu pași repezi de ora de iarnă, în care vom întoarce ceasurile cu o oră în urmă. Practic, ora 05:00 urmează să se transforme în ora 04:00, începând cu această toamnă.

Iar momentul în care vom face această schimbare începe să se apropie cu pași tot mai repezi! Mai precis, nu trebuie să uităm că vom trece la ora de iarnă începând cu noaptea de 26 spre 27 octombrie, adică chiar la finalul lunii următoare!

Care sunt țările unde nu se schimbă ora

Cele două momente din an în care schimbăm ora nu sunt deloc pe placul multor români, care privesc către țările care au refuzat să mai facă aceste treceri și speră că și România va adopta această atitudine

În Africa, din cele 54 de țări de pe continent, numai trei au ales să continue să schimbe fusul orar (Namibia, Tunisia și Egiptul), celelalte 51 neschimbând niciodată ora. Mai la est, în Asia, Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Irak, cât și unele fost republici sovietice din Asia Centrală au ales să nu schimbe ora.

În America de Nord și de Sud, Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua, Columbia au dorit renunțarea la această practică. În același timp, în Statele Unite, doar în statele Arizona și Hawaii nu se schimbă ora, în timp ce în Canada, statul Ontario este singurul unde nu se practică această schimbare.

În Australia, ora rămâne la fel doar în statele Queensland și Australia de Vest. Iar ceva mai aproape de casă, în Europa, Turcia, Belarus, Rusia, cât și Islanda, au renunțat la schimbatul orei.

Însă, în țara noastră, această trecere la ora de iarnă urmează să se facă la finalul lunii următoare, în noaptea dintre 26 spre 27 octombrie.

Cum ne afectează schimbarea orei

După cum deja știm cu toții, schimbarea orei, fie că este vorba despre cea de iarnă, sau cea de vară, are nenumărate efecte asupra organismului nostru, cât și asupra stării noastre de spirit.

Mulți oameni observă o scădere a productivității de-a lungul zilei, imediat după schimbarea orei. De asemenea, există și riscul de a ne simți mai obosiți și ne va fi ceva mai dificil să ne concentrăm asupra sarcinilor pe care le avem, până când corpul nostru se obișnuiește cu noua oră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net