Care este singura religie a lumii? Un tânăr de 21 de ani crede că a găsit răspunsul chiar în Biblie

Ultima actualizare:

Ți-ai pus întrebarea care este singura religie ce ar trebui urmată de toată lumea? Să fie ortodoxia, catolicismul sau budismul? Un tânăr pasionat de spiritualitate crede că a găsit răspunsul. Iar explicația sa are la bază un citat din Biblie, culegerea de texte creştine.

Care este singura religie adevărată a lumii. Foto: Click.
Care este singura religie adevărată a lumii. Foto: Click.

Biblia ne spune în Iacov 1:27 că singura religie adevărată este să ai milă de orfani și de văduvă și să te păzești neîntinat de lume, adică să fii un om sfânt, să trăiești o viață sfântă”, explică Darius Moise, un tânăr în vârstă de 21 de ani foarte pasionat de teologie și de spiritualitate.

Dacă ne uităm în istorie, marea schismă a apărut în anul 1054 și această scindare a avut loc între mai marii Bisericii Catolice, Papa Leon al IX-lea, patriarhul Constantinopolului, și Mihai I Celularie. De ce? Pentru că amândoi se considerau conducătorii lumii și voiau să împartă harta între răsărit și apus”, a mai adăugat acesta.

Întotdeauna religia a fost despre putere. Întotdeauna religia a fost despre manipulare. Și îmi place mie foarte mult să spun că mântuirea este opera lui Dumnezeu, iar religia este inițiativa dezastruoasă a omului. Pentru că religia de-a lungul timpului nu a făcut altceva decât să separe", ea compeltat Darius Moise, în videoclipul de mai jos, publicat pe contul său de TikTok.

Darius Moise: „Religia nu a făcut nimic bun”

Tânărul este convins de faptul că oamenii nu sunt chemați să facă parte dintr-o religie anume. Și explică de ce este așa, în opinia sa. „Cum s-au creat atâte de multe religii, chiar în creștinism? Fiecare a luat Biblia și a început să scoată câte un verset, a început să scoată câte o pagină care nu îi convine, care nu prea-i place și astfel din 30.000 de versete s-au creat astăzi peste 20.000 de religii, care mai de care cu credința ei, cu dogma ei, cu încredințarea ei”, a spus Darius în acest clip.

Darius Moise: „Dumnezeu nu te cheamă la o religie”

„Dumnezeu nu te cheamă la o religie, religia nu te va mântui niciodată. Religia a fost creată din dorința de a avea puterea asupra oamenilor. În urmă cu 1.000 și ceva de ani, înainte ca să fii mântuit, trebuia să plătești, iar dacă nu erai un erudit, un nobil al vremii, nu aveai șansa la mântuire. Astăzi, și sărac, și bogat au conștientizat, au văzut, au descoperit, în cartea lui Dumnezeu, în Scriptură, că oricine poate fi mântuit", a mai spus el.

Tot el spune, din ce a înțeles el citind Biblia, ce ar trebui oamenii să facă pentru a putea fi mântuiți: „Trebuie doar să ai credință în Iisus Hristos, iar această credință să fie urmată de pocăință, de recunoaștere, de regret și de renunțare la păcat ca să poți fi mântuit cu adevărat și să ai parte de viața veșnică".

„Religia este ca eticheta unei haine care ne diferenţiază"

Darius Moise consideră că religia nu a făcut nimic bun și că ar trebui să o consideră mai degrabă o piedică. „Așadar, îți dorești relație sau religie? Conștientizezi că religia nu a făcut nimic bun? Dă la o parte această piedică! Obișnuiesc să spun: religia este ca eticheta unei haine, care ne împiedică, ne diferențiază, pentru că cineva a dat pe un sacou 50 de euro, iar altcineva a dat 5.000 de euro. Și asta ne facem să fim diferiți. La fel este și cu religia. Unii spun că ei au adevărul, alții insistă că de fapt ei îl au. Dar adevărul se află doar în Scriptură", este de părere Darius Moise.

Cine este Darius Moise

Darius Moise este un tânăr în vârstă de 21 de ani, originar din Galați, care se bucură în acest moment de o notorietate impresionantă în social media, unde este considerat „influencer pe teme spirituale”.

Are propriul canal de YouTube și prorpiul site, precum și conturi pe facebook, de instagram și de TikTok, iar pe toate aceste platforme publică articole sau videoclipuri în care vorbește despre convingerile personale pe teme teologice şi spirituale.

Darius a povestit pe site-ul său de unde pasiunea sa pentru astfel de teme. Totul a pornit în clipa în care era cât pe ce să o piardă pe mama sa.

„Darius Moise este un simplu tânăr de 21 de ani din Galați care i-a făcut o promisiune lui Dumnezeu atunci când era la un pas de a deveni orfan, mama lui suferind de lichen-scleros-atrofic, o boală incurabilă.

Văzând că medicii dau din umeri și spun că mai are doar câteva luni de trăit, hotărăște să se apropie de Dumnezeu, Îi cere în disperare ajutorul, spunându-I că dacă îi va vindeca mama, Îi va sluji înflăcărat pentru tot restul vieții, mărturisindu-I Numele oriunde va călca talpa piciorului său.

La doar câteva luni distanță de la acea banală rugăciune pe care uitase c-o făcuse, Dumnezeu și-a adus aminte de cele spuse și a hotărât că o va vindeca. În timpul unei rugăciuni comune, glasul unui proroc a răsunat puternic «Femeie, dacă ai credință, astăzi Isus Hristos te vindecă!»”, a scris Darius pe site-ul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net