Ce religie are, de fapt, Antonia. Regulile stricte pe care trebuie să le respecte iubita lui Alex Velea

Mai multe vedete din România au ales, la un moment dat în viață, să se convertească la o altă religie decât cea în care au fost botezate, ortodoxia sau catolicismul. Printre ele se numără și celebra Antonia.

Antonia este mormonă din fragedă copilărie / sursa FOTO: Facebook
Antonia este mormonă din fragedă copilărie / sursa FOTO: Facebook

Concret, Antonia este mormonă. Această religie, populară mai ales în Statele Unite ale Americii, este foarte strictă. Multe dintre lucrurile pe care noi le facem în mod normal, în acest caz sunt strict interzise.

Iubita lui Alex Velea nu bea alcool sau cafea, nu are voie să fumeze și trebuie să ofere o anumită donație Bisericii Mormone din România. „Când am avut cinci ani m-am mutat în Utah și apoi, la 12 ani, m-am mutat în Las Vegas, unde am stat până la 18 ani”, spunea Antonia, la Kiss FM.

Antonia ar fi fost exclusă din Biserica Mormonă

Totuși, Antonia ar putea să nu mai facă parte în prezent din comunitatea mormonă. Biserica a penalizat-o că s-a căsătorit cu un bărbat catolic într-o biserică din același rit și și-a botezat fetița tot...catolică.

„E un mare păcat ce a făcut ea. Şi că a pozat goală şi că s-a măritat cu un bărbat catolic. Dacă s-a căsătorit cu un catolic, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă nu o mai recunoaşte.

Dacă voia să rămână mormonă, trebuia să-şi aducă soţul să se boteze, să primească cele şase învăţături, discuţii, cum se spun la noi, şi, după un an, se puteau căsători.

Noi nu recunoaştem familiile mixte. Şi copilul e botezat tot la catolici”, declara atunci preotul bisericii unde mergea, pentru Click!.

„Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” sau ,,Biserica Mormonă” este un lăcaș creștin întemeiat de Joseph Smith în anul 1830. Aceasta are peste 15 milioane de adepți în toată lumea, iar sediul central se află în orașul Salt Lake, Utah, în Statele Unite. Ei sunt convinși că sunt singura biserică adevărată a lui Hristos. 

Credincioșii cred că odată cu moartea apostolilor din vechime a avut loc o apostazie a Bisericii din vechime. Mormonii se consideră creștini, dar cu toate astea nu susțin că fac parte din tradițiile ortodoxe, catolice sau protestante. Ei cred în patru cărți scripturale care se numesc „lucrări canonice” ale Bisericii.

Nici Mihai Bendeac nu mai este ortodox

Mihai Bendeac face și el parte dintre vedetele care au renunțat la religia ortodoxă. Acum este scientolog, la fel ca celebrul Tom Cruise.

„Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie. Nu am o problemă cu a răspunde. Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care îl folosește …

Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți?”, a mărturisit el în urmă cu ceva timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net