Cascada din România care i-a cucerit pe turiști. Se ascunde într-o pădure de fag și este mai frumoasă decât Cascada Bigăr. VIDEO

Ultima actualizare:

România este înconjurată de o mulțime de destinații fascinante, iar printre acestea se numără Cascada Pișoaia, care mai poartă numele de „Cascada Miresii”. Se află în Munții Apuseni și este una dintre cele mai frumoase locuri din țară.

Cascada Pișoaia
Cascada Pișoaia

Cascada Pișoaia, una dintre cele mai spectaculoase locații din România 

Cascada Pișoaia este localizată în nord-vestul județului Alba, în Munții Apuseni și se întinde pe o suprafață de peste 2 hectare. Căderea de apă se realizează de la o înălțime de 18 metri cu aproximație. Formațiunile calcaroase care s-au depus odată cu trecerea timpului, înfrumusețează considerabil zona, iar apele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Rezervația Cascada Pișoaia, care este protejată prin lege, se află într-o pădure de fag și arbori izolați de rășinoase. Pentru cei care se întreabă cum pot ajunge aici, ei bine, plecând din Arieșeni, pe DN 75 în direcția Câmpeni, până la Barajul de la Mihoiești. Din această zonă, turiștii care vor să viziteze cascada, trebuie să meargă pe drumul asfaltat către Comuna Avram Iancu, aproximativ 20 de km până în comuna Vidra.

Pe marginea drumului există 2 panouri informative, iar pe unul dintre ele se regăsește „Cascada Pișoaia”. După ce traversați Ariesul Mic, puteți auzi cum apele curg din faimoasa cascadă.

Ce mai poți vizita în apropiere de Cascada Pișoaia

Tot în zona Arieșeni, turiștii pot vedea Groapa Ruginoasă, numită și „Marele Canion al României”. Aceasta are o adâncime de peste 100 de metri și se întinde pe o suprafață de 600 de metri.

De asemenea, vizitatorii se pot plimba în Parcul Natural Apuseni. Mai mult, tot aici se pot bucura de mai multe peșteri și cascade, cu peisaje fascinante. Una dintre cele mai frumoase locații din apropiere, este Peștera Urșilor.

Totodată, Peștera Scărișoara, care se află la aproape 15 km de comuna Arieșeni este un loc superb, unde turiștii pot coborî pe ghețar cu ajutorul treptelor de lemn.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Bennifer (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, George Simion și DIana Șoșoacă  FACEBOOK jpg
PAG 2 Inundații la Slobozia Conachi FOTO ISU Galați jpg
carne vita vs alte carnuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net