Cât de des trebuie, de fapt, să fie spălate pisicile. Ce spun specialiștii

Probabil că majoritatea stăpânilor de pisicuțe știu că micile feline nu sunt mari iubitoare de apă, cu excepția câtorva exemplare, restul tind să se ferească de contactul cu apa. Astfel că, probabil mulți se întreabă cât de des ar trebui, de fapt, să le faci baie acestor animăluțe. Iată ce spun specialiștii.

Cât de des trebuie să le faci, de fapt, baie pisicuțelor / Foto: Shutterstock
Cât de des trebuie să le faci, de fapt, baie pisicuțelor / Foto: Shutterstock

Probabil că una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le aude medicul veterinar este: „Cât de des ar trebui, de fapt, să spăl pisica?”. Ei bine, potrivit specialiștilor, micile feline nu au nevoie să fie spălate de oameni, deoarece sunt niște animale foarte curate, care știu să-și îngrijească singure blana, astfel că se descurcă fără ajutor.

Așadar, experții consideră că pisicile ar trebui spălate cât mai rar posibil. Bineînțeles, asta în cazul în care nu este vorba despre o situație specială în care este absolut necesar să fie curățate de către stăpân. Totodată, și în această situație, este recomandat ca micile animăluțe să fie spălate numai cu produse destinate lor și nu cu șampoane pentru oameni.

Micile feline sunt expuse mai multor riscuri atunci când sunt spălate

Cei care au acasă pisici știu că nu este deloc o plăcere pentru acestea să facă baie, mai ales că ele pot fi afectate, lucru la care stăpânii trebuie să aibă mare grijă. O pisică este expusă mai multor riscuri atunci când este îmbăiată, potrivit Centrului Național pentru Îngrijirea Animalelor din California, relatează Fanatik.ro.

Felinele nu sunt mari iubitoare de apă, astfel că, pentru ele, baia reprezintă un stres, nu se simt în siguranță în apă și devin anxioase în timpul spălării, iar acest stres acumulat poate avea efecte negative asupra sănătății pisicilor.

De asemenea, baia le întrerupe procesul natural de toaletare, ele curățându-și singure blana și pielea folosindu-se de limba aspră, procesul ajutând la distribuirea uleiului natural și menținerea sănătății blănii.

Uleiuri vor fi îndepărtate dacă pisicile sunt spălate mai des decât este cazul, iar asta va duce la uscarea pielii și a mâncărimilor. Pe de altă parte, dacă baia nu este făcută cum trebuie, există riscul de hipotermie, ducând la scăderea temperaturii corpului, în special dacă pisica se scutură sau se sperie în timpul procesului. În plus, blana are de suferit din cauza frecării și a produselor chimice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net