Cât de des trebuie să uzi florile vara. Cum știi dacă mai au nevoie de apă și cum le protejezi în zilele caniculare

Vara, când gradele termometrului indică temperaturi ridicate, plantele din apartament au nevoie de mai multă atenție. Însă. înainte de a decide că trebuie udate mai des, este recomandat să verifici dacă au nevoie de apă în plus. Iată tot ce trebuie să știi despre udarea florilor pe timp de vară.

Cât de des trebuie să uzi florile pe timp de vară / foto: arhiva Click!
Cât de des trebuie să uzi florile pe timp de vară / foto: arhiva Click!

Indiferent de florile de apartament pe care le ai, trebuie să ții cont de câteva reguli generale, capabile să mențină sănătatea acestora. În tot procesul de îngrijire, un aspect esențial este udarea corectă a plantelor pe timp de vară. Cum știi cât de des trebuie udate?

Vara, oamenii preferă în general să stea la umbră și să se hidrateze. Ce faci cu plantele, însă? Atunci când gradele din termometre indică o temperatură ridicată, plantele au nevoie de o atenție mai mare pentru a nu se ofili. De unde știi de câtă apă au nevoie?

Cum știi dacă florile mai au nevoie de apă

Nevoia de apă variază de la o plantă la alta și chiar de la un loc la altul, dar este și o funcție a tipului de sol pe care îl au. Potrivit experților, plantele „anunță” atunci când au nevoie de apă, iat tu trebuie doar să fii atent la semnele pe care le dau. Prin urmare, ca să îți dai seama dacă le-ai udat suficient, va trebui să faci o mică groapă în apropiere, de aproximativ 20 de centimetri. Dacă pământul din groapă este umed în totalitate, înseamnă că ai procedat corect și ai udat florile atât cât au nevoie.

Însă, dacă este uscat, atunci e nevoie să uzi mai mult plantele, iar atunci când pământul este prea ud, este nevoie să le pui mai puțin apă.

De asemenea, la fel de important este și cum să le protejezi în zilele caniculare. Pentru plantele în ghivece, lucrurile sunt simple, deoarece pot fi mutate la umbră și udate dimineața și seara.

Pentru cele din grădină, experții spun că și mulcirea solului este indicată. Dacă pui un strat de mulci de 5-10 cm în jurul plantei, în acest fel vei reuși să ții apa mai mult în sol. Totodată, stratul de mulci va proteja plantele și pe timpul iernii, așa că poți folosi această metodă și în sezonul rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net