Planta pe care trebuie să o avem în casă în această vară. Este mult mai utilă decât am crede
Cei mai mulți dintre noi vom fi de acord cu faptul că plantele sunt o alegere perfectă, pentru a ne decora camerele din casă. Acestea vor umple spațiile de vitalitate și frumusețe, iar apartamentele noastre vor părea mult mai primitoare și pline de viață, datorită plantelor. Însă, trebuie să știm că unele dintre acestea pot avea și beneficii extrem de practice!
Există unele plante care îmbină perfect frumusețea estetică cu utilitatea! Pe lângă faptul că ne pot umple casa cu un parfum extrem de plăcut și ne vor și decora frumos camerele, astfel de plante sunt și foarte utile în scop terapeutic! De exemplu, cercetătorii din Buzău ne spun că o astfel de plantă este busuiocul „smarald”, sau „pitic”.
Experții de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău ne spun că acest tip de busuioc este o adevărată minune! El este și foarte rezistent, putând supraviețui fără probleme în ghiveci de-a lungul întregii ierni, dacă are suficientă căldură și lumină. Desigur, fiind vorba despre busuioc, el poate fi și adăugat în diverse preparate!
Este planta pe care trebuie să o avem mereu în casă
Un alt avantaj al busuiocului, pe care îl vom putea aprecia și mai mult, având în vedere că ne apropiem de vară, este faptul că parfumul intens al plantei poate ține la distanță insectele, mai ales țânțarii! Iar partea cea mai bună este că busuiocul se poate regenera foarte rapid după tăiere, așa că ne vom putea bucura de el pentru o perioadă îndelungată!
Mai mult decât atât, experții din Buzău ne spun că un ghiveci de busuioc poate absorbi mirosurile neplăcute și ne poate oferi o stare de relaxare, el fiind o plantă extrem de utilă și de versatilă.
„Busuiocul este o plantă valoroasă pentru utilizările sale aromatice, medicinale şi decorative. Este des întrebuinţat în diferite preparate culinare. Un ghiveci de busuioc poate aduce o stare relaxare, reîmprospătează aerul si absoarbe mirosurile neplăcute. Îndepărtează ţânţarii şi insectele comune, vara”, au explicat cercetătorii din Buzău, potrivit AgroTV.