Ce efecte are Luna plină din octombrie 2022

Atunci când Luna poate fi văzută în totalitate și Pământul se aliniază cu Soarele, are loc Luna plină. În luna octombrie a anului 2022, Luna plină va fi pe data de 9. De multe secole oamenii se întreabă dacă acest lucru îi afectează. Noi avem răspunsul, iar pe lângă asta o să vă spunem și câteva lucruri mai puțin cunoscute despre ce ni se poate întâmpla atunci când este Lună plină.

Lună plină
Lună plină

Se pare că Luna plină ne influențează starea de spirit, ajungând să ne schimbe radical dispoziţia.

Citește și: Ora de iarnă 2022. Când dăm ceasurile înapoi în luna octombrie

Cel mai des întâlnit efect pe care aceasta îl are asupra noastră este lipsa somnului. Cercetătorii au realizat numeroase studii prin care au demonstrat că este adevărat. Printr-un studiu realizat în 2013 pe 33 de adulți voluntari, s-a constatat că aceștia au dormit mai puțin în timpul Lunii pline. 

Vezi și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2022

Conform unui alt studiu, cercetătorii au descoperit că riscul vizitelor de urgență este cu 23% mai mare pentru pisici și cu 28% mai mare pentru câini, atunci când este Lună plină. Însă,  cercetarea nu a aflat și cauza.

Citește și: Astrologul Ion Hristescu: „Scăpăm de Mercur retrograd. Octombrie, o lună fantastică, plină de balanță”

Mituri în legătură cu luna plină

Există însă și multe mituri, întrucât oamenii asociază de cele mai multe ori ceea ce li se întâmplă cu momentul.

În anul 2005, Mayo Clinic a realizat un studiu prin care a analizat numărul de pacienţi care au necesitat îngrijiri psihiatrice între orele 6:00-18:00, de-a lungul mai multor ani. S-a realizat că nu există vreo diferență, față de atunci când este Lună plină.

Un alt mit este legat de crizele de epilepsie. S-a demonstrat că nu există vreo legătură între acestea și Luna plină, chiar dacă pacienților li se pare că acesta este motivul pentru care convulsiile lor sunt declanșate.

Lucruri mai puțin cunoscute despre luna plină

Un detaliu mai puțin cunoscut este faptul că Luna Plină poate avea loc şi de două ori în aceeaşi lună, însă acest lucru se întâmplă foarte rar. 

De asemenea, un alt lucru neștiut este că în Hinduism, numeroase festivaluri se țin urmând un calendar anual al Lunii pline. Spre exemplu, sărbătoarea aniversară a lui Hanuman, zeul – maimuță.

Această fază a Lunii este deranjantă pentru astronomi, căci strălucirea ei îngreunează  observarea altor corpuri cerești. Aceștia folosesc filtre de sticlă specială, numite „filtre lunare”, care măresc contrastul și atenuează strălucirea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
muguri 79532593 jpg
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
Spania   Japonia Captură Twitter png
image
image
image
image
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg