Ce este, de fapt, pocăința? Iată ce spun preoții despre persoanele care iau calea bisericii

Tot mai multe persoane, atât publice, cât și cele care își trăiesc viața în liniște, consideră că cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru a-și salva sufletul este pocăința. Observăm în media faptul că tot mai multe persoane publice s-au pocăit, în urma unor experiențe de viață care le-a condus către această schimbare spirituală.

Curiozități despre pocăință. FOTO: Pixabay
Curiozități despre pocăință. FOTO: Pixabay

Creștinismul are cei mai mulți adepți, iar o parte dintre ei aleg să se pocăiască. Totuși, pocăința reprezintă un subiect extrem de controversat încă din vechile timpuri, însă, în esența ei, reprezintă total altceva față de credințele pe care oamenii și le-au format.

Pocăința – religie sau credință?

Majoritatea oamenilor consideră că pocăința reprezintă renunțarea la religia ortodoxă. Adevărul este că nevoia oamenilor care își schimbă religia este aceea de a se îndepărta de păcat și de a se apropia de Dumnezeu, chiar și în religia față de care ei se întregesc și care îi ajută să se apropie de Divinitate, să își curețe sufletul și să înceapă un capitol al vieții mult mai lin și plin de evlavie.

Pocăința, explicată în Biblie

În Noul Testament descoperim mai multe informații despre pocăință, considerată și „schimbarea minții”. Sfântul Ioan Botezătorul a propovăduit pocăința, atunci când boteza în pustietate.

În timp ce oamenii duc lupte aprige și ajung să se urască, în cele mai extrem situații unii pe alții, din cauza religiei, adevărul este că acceptarea unui alt cult religios în afară de cel ortodox reprezintă, de fapt, întoarcerea de la păcat, acceptarea iubirii lui Iisus Hristos.

Ce spun preoții despre pocăință. FOTO: Pixabay
Ce spun preoții despre pocăință. FOTO: Pixabay

,,Pocăinţa este una din cele şapte taine ale Bisericii Ortodoxe şi se referă în primul rând la recunoaşterea păcatelor săvârşite, părerea de rău pentru acestea şi hotărârea de a nu le mai săvârşi.

Practic acest lucru se realizează în Biserică prin taina spovedaniei, când omul merge la biserică pentru a-şi mărturisi păcatele şi pentru a încerca să îşi îndrepte viaţa în adevăratul sens al cuvântului.

Ar trebui ca după acest moment al pocăinţei, omul să îşi schimbe viaţa, să devină un om mai apropiat de Dumnezeu, mai împăcat cu sine, cu ceilalţi şi mai înclinat spre a săvârşi binele”, explică Zaharia Pereș, preot ortodox la Mitropolia Banatului, potrivit Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net