Ce greutate are sufletul uman. Experimentele bizare făcute de medicul care a lansat o teorie celebră

Ultima actualizare:

De-a lungul mileniilor, mai toate culturile și religiile lumii au vorbit despre existența unui suflet, care ar reprezenta esența adevărat a unui individ. În perioada modernă, oamenii de știință au încercat să afle dacă acest concept chiar există și în realitate, iar unele din experimentele experților au fost de-a dreptul macabre.

Experimentul a fost efectuat în 1907 / foto: Pixabay
Experimentul a fost efectuat în 1907 / foto: Pixabay

În Grecia Antică, Pitagora spunea că sufletul unui om deja există înainte de a se naște și va continua să existe și după moartea trupului. Sufletul era considerat divin, iar un concept asemănător apare într-o bună parte din culturile și religiile lumii. În perioada modernă, specialiștii au încercat să aplice metode științifice pentru a putea descoperi sufletul, iar unele dintre metodele folosite au fost cutremurătoare, potrivit clickpentrufemei.ro.

Pe data de 10 aprilie 1907, un doctor din  Dorchester, Massachusetts (Statele Unite), a încercat să cântărească sufletul uman. Experimentul acestui medic, pe numele său Duncan MacDougall, a devenit cunoscut ca „Teoria celor 21 de grame”. Metoda folosită de doctor a fost una simplă: el a cântări șase persoane înainte, cât și după moarte, pentru a afla dacă există o diferență în greutate ce ar putea arăta dispariția sufletului.

Experimentul care a uimit specialiștii

Diferența de greutate găsită de doctor a fost de 21 de grame, iar din această cauză a tras concluzia că sufletul uman ar avea această greutate. Cercetătorii au examinat teoria propusă de medic, iar discrepanța ar putea fi explicată de cantitatea de aer din plămâni persoanelor decedate, cât și de fluidele din corp. De asemenea, cum plămânii nu mai răcesc sângele în fața morții, temperatura crește, lucru ce duce la transpirație și la o pierdere ușoară în greutate.

MacDougall a continuat experimentul și pe 15 câini, însă nu a depistat această fluctuație în greutate. Din acest motiv, doctorul a tras concluzia că patrupedele nu ar avea suflet. Mai târziu, s-a aflat că doctorul ar fi otrăvit animalele pentru acest experiment, iar ele nu au murit din cauze naturale. MacDougall a dorit să efectueze un experiment care ar fi fotografiat sufletul, însă a murit înainte de a putea efectua acest experiment, în 1920.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net