Ce mânca Nicolae Ceaușescu de Sărbători! Acest produs nu lipsea de la mesele liderului comunist

Chiar dacă deja a trecut atât de mult timp de la căderea regimului comunist, românii încă rămân interesați de detaliile fascinante din culisele acelor vremuri. Mai ales atunci când vine vorba despre viața personală a soților Ceaușescu, multă lume dorește să afle cât mai mult posibil! Iar un detaliu interesant, care a ieșit la iveală despre aceștia, este ce mâncau în timpul sărbătorilor!

Friptura de miel era favorite lui Nicolae Ceaușescu
Friptura de miel era favorite lui Nicolae Ceaușescu

După cum deja știm, sau poate chiar ne amintim personal, Nicolae Ceaușescu a fost primul președinte al țării noastre. Liderul comunist a fost la conducerea României între anii 1967 și 1989, iar deși au trecut atât de mulți ani de la înlăturarea sa de la conducerea țării, românii încă rămân interesați de a afla detalii din culisele acestui regim.

Ei bine, atunci când soseau zilele de sărbătoare, se pare că meniul soților Ceaușescu era unul destul de impresionant. Potrivit celor de la shtiu.ro, deși Nicolae și Elena Ceaușescu preferau produsele tradiționale din România, nu era deloc exclus ca pe masa lor să apară și lucruri precum portocalele, sau bananele, care erau considerate ceva exotic, în acele vremuri.

Ce mânca Nicolae Ceaușescu de sărbători

Se pare că printre preparatele preferate ale soților Ceaușescu, pentru sărbători, erau diversele mâncăruri tradiționale. De exemplu, de Paște, cei doi mâncau ouă roșii, cozonac, cât și carne de miel. De altfel, friptura de miel era printre preparatele favorite ale liderului comunist.

Se pare că, în fiecare an, cei care lucrau pentru Nicolae Ceaușescu cumpărau cantități destul de mari de carne de miel. De asemenea, cozonacul era extrem de îndrăgit de către liderul comunist, cât și de către soția sa. Atât varianta tradițională a acestuia, cât și cea cu cacao, rahat și stafide, era extrem de îndrăgită de către soții Ceaușescu.

Mesele cuplului prezidențial erau unele bogate, în timpul sărbătorilor, iar Nicolae și Elena Ceaușescu nu se sfiau din a servi produse care, pentru majoritatea românilor, erau extrem de greu de găsit, în acele vremuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
foto1 litoral jpg
farmacie baza jpeg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
image png
ambulanta jpg
insolatie shutter 219110659 jpeg
canicula jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net