Ce medicamente trebuie să pui în bagaj când pleci în concediu cu copilul

Ultima actualizare:

    De multe ori, părinţii îşi tratează copiii bolnavi de gripă sau răceală cu medicamente destinate adulţilor
De multe ori, părinţii îşi tratează copiii bolnavi de gripă sau răceală cu medicamente destinate adulţilor

A venit vara şi concediul. Cel mai probabil că deja ai rezervat un sejur la mare sau la munte şi abia aştepţi să ajungi acolo să te relaxezi sau măcar să te încarci cu energie şi să respiri aer curat. Te apuci de bagaje şi, pentru că de data aceasta vin şi copiii, eşti foarte atentă la detalii. Pe lângă haine şi jucării trebuie să ai în vedere o trusă de prim-ajutor cu tot felul de pansamente, soluţii antiseptice şi medicamente de urgenţă.

Hăinuţe, papucei, prosoape, pălăriuţe şi şepcuţe, creme de protecţie solară, scutece, dacă este cazul, şampon, gel de duş, creme hidratante, jucării. Sunt doar o parte din bagajul pe care trebuie să îl iei atunci când îi iei şi pe copii în vacanţă. O serie de medicamente sunt absolut necesare, mai ales dacă locul de petrecere al concediului este departe de spital sau măcar de vreo farmacie.

Citeşte şi: Atenție la interacțiunile dintre medicamente!

Ce medicamente să iei cu tine în vacanţă

Cel mai bine, atunci când alegi medicamentele pe care să le iei în vacanţă trebuie să ceri sfatul unui medic. Fie el de familie sau pediatru. Sau măcar al unui farmacist. Specialiştii te pot îndruma să alegi cele mai bune variante.

Astfel, în afară de vreun tratament prescris de medic pentru vreo boală cronică, este recomandat să ai la tine următoarele medicamente care se pot elibera fără reţetă:

 1. Pentru febră:În primul rând trebuie să aveţi un termometru cu ajutorul cătuia să monitorizaţi temperatura. Apoi, mai ales dacă ai un copil de până la 3 ani, este necesar să puneţi în trusa cu medicamente antitermice şi medicamente pentru tratarea durerii.

2. Antihistaminicele . Acestea sunt o clasă de medicamente utilizate adesea pentru ameliorarea simptomelor de alergii, de la rinita alergică, urticarie, conjunctivită şi reacţiile la muşcături de insecte.

3. Descongestionant nazal pentru cazurile de răceală cu rinoree. Sunt diverse seruri sau spray-uri speciale pentru toate vârstele. Iar dacă este vorba despe un copil mic ce nu poate să sufle singur nasul pentru eliberarea căilor respiratorii, este indicat să aveţi în geantă şi un aspirator nazal.

4. Medicamente pentru răul de maşină sau de avion, după caz.

5. Spray-uri, pastile sau acadele pentru tratarea durerilor de gât.  

6. Medicamente antidiaerice, antispastice sau pentru constipaţie. Chiar şi antivomitive şi săruri rehidratante trebuie avute în vedere, mai ales dacă au mai fost episoade de enterocolită sau alte probleme digestive. De asemena, trebuie luate şi câteva probiotice pentru copii, mai ales dacă acesta îşi schimbă regimul alimentar. Sau anticolici pentru sugari.

7. Unguente antiinflamatorii pentru dureri musculare, luxaţii sau contuzii

8. Geluri pentru înţepăturile de insecte.

Citeşte şi: Ce medicamente să nu iei niciodată fără acordul medicului

9. Creme unguiente antifungice pentru infecţiile cutanate.

10. Creme, unguente sau pudre antibacteriene pentru a preveni infecţiile în caz de tăieturi minore.

11. Pansamente sterile, plasturi şi soluţii dezinfectante.

12. Seringi de unică folosinţă, în cazul în care este vorba despre vreun tratament injectabil sau chiar pentru dozarea unor siropuri sau ser-uri pentru descongestia nazală.

Mai trebuie avut în vedere şi faptul că unele medicamente pot fi interzise la ieşirea din ţară sau în avion. Astfel că trebuie să te informezi temeinic cu privire la eventuale restricţii.  Este bine să aveţi la îndemână o scrisoare medicală în caz de tratament cu medicamente care se pot obţine doar cu prescripţie.

La alegerea medicamentelor trebuie să avem în vedere vârsta copilului şi felul alimentaţiei.

Cum se păstrează medicamentele 

Medicamentele se păstrează cutiie originale, care au etichete adecvate. Trebuie păstrate la o temperatură de sub 25 de grade celsius. Astfel, cel mai bine ar fi ca siropurile, gelurile, cremele dar şi tabletele să fie transportate în cutii sau genţi termoizolante. Iar când ajungeţi la destinaţie păstraţi-le în cel mai răcoros loc posibil, având grijă să nu ajungă pe mâna copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net