Ce note a luat Nicolae Ceaușescu la BAC. Avea aproape 50 de ani când l-a dat / FOTO

Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României din epoca comunismului, a dat Bacul mult mai târziu decât ar fi trebuit, de fapt. Click! îți spune ce note a luat dictatorul la examenul maturității!

Ceaușescu a dat Bacalaureatul la 47 de ani / foto: arhivă
Ceaușescu a dat Bacalaureatul la 47 de ani / foto: arhivă

Potrivit informațiilor care apar în Arhivele Naționale Române, Nicolae Ceaușescu a dat Bacul la 47 de ani, cu doar doi ani înainte să devină președintele României. Se întâmpla în anul 1965.

Arhivele Naționale Române au publicat, de curând, diploma de BAC a fostului dictator, dar și lucrările redactate și o cerere adresată ministrului Învățământului de atunci, prin care Ceaușescu solicita să dea examenul.

„Subsemnatul Nicolae Ceușescu, absolvent al Școlii Superioare de Partid „Ștefan Gheorghiu”, vă rog să-mi aprobați susținerea examenelor de echivalare a studiilor pe baza Hotărârii Consiliului de Miniștri nr 928 din 1965. Anexez în copie certificatul de naștere, diploma examenului de stat eliberată de Școala Superioară de Partid „Ștefan Gheorghiu” și actele de studii”, nota fostul dictator în cerere.

La ce materii a dat Ceaușescu Bacalaureatul

Aceasta este diploma de Bac a lui Nicolae Ceaușescu / foto: Arhivele Naționale
Aceasta este diploma de Bac a lui Nicolae Ceaușescu / foto: Arhivele Naționale

Așadar, potrivit informațiilor livrate se sursa de mai sus, Ceaușescu a dat Bacul la Limba și Literatura Română scris, dar și la matematică. Imagini cu primele pagini din lucrările redactate de fostul lider comunist au fost publicate pe Facebook

Paradoxal, fostul dictator a obținut nota 10 atât la limba română, cât și la matematică.

„Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc. Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București.”, se arată în descrierea imaginilor.

Ce studii avea Nicolae Ceaușescu

Înafară de diploma de Bac, Nicolae Ceaușescu a avut și diplomă de studii superioare, fiind licențiat în științe economice.

Dar, aceste diplome i-ar fi fost făcute cadou de reprezentanții Partidului Comunist, pentru că nici Ceaușescu, nici soția sa nu aveau studii care să susțină titlurile dobândite.

Fostul dictator s-a născut într-o familie cu 10 copii, din orașul Scornicești, județul Olt. Primele 4 clase le-a făcut la școala din sat, iar după absolvirea cicluclui primar, la vârsta de 11 ani, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. Nici soția sa, Elena, nu avea mai multă școală, însă deținea diplomă de doctor în chimie, scrie ego.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net