Motivul pentru care Elena Ceaușescu și-a schimbat numele și data nașterii. Cum o chema, de fapt

Ultima actualizare:

Elena Ceaușescu a fost cea mai puternică femeie din perioada comunismului. Soția conducătorului Ceaușescu, fosta mare doamnă provenea dintr-o familie modestă, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, fără posibilități financiare. Acesta a fost și unul dintre motive pentru care și-a schimbat numele de fată, ca să uite de trecutul sărăcăcios. 

Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg

Elena Ceaușescu, una dintre cele mai controversate figuri din istoria României, a avut o viață despre care s-a discutat foarte mult. Soția dictatorului Nicolae Ceaușescu și-a atras multe antipatii de-a lungul timpului.

Elena Ceaușescu a avut grijă să monitorizeze cu mare atenție și să cenzureze toate informațiile despre viața sa personală și profesională pe care nu le dorea publice. Totuși, au fost multe secrete ale sale care s-au aflat chiar și înainte de execuția cuplului Ceaușescu în 1989.

Elena Ceaușescu și-a schimbat numele și data nașterii

La naștere, Elena Ceaușescu s-a numit Lenuța Petrescu. Tovarășa a venit pe lume în data de 7 ianuarie 1916, în comuna Petrești, din județul Dâmbovița. Aceasta a urmat doar patru clase primare, iar după aceea s-a mutat cu fratele ei la București. În anul 1939 a intrat în Partidul Comunist Român unde l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu, cel cu care s-a căsătorit în 1947, scrie shtiu.ro.

După ce a devenit doamna Ceaușescu, Lenuța și-a schimbat prenumele și data de naștere. Se spune că decizia ar fi venit deoarece aceasta era mai în vârstă ca Nicolae Ceaușescu, care era născut în 1918. În ceea ce privește prenumele, aceasta ar fi dorit să scape cu totul de trecutul sărăcăcios, lipsit de orice oportunități de dezvoltare. Astfel, ca prin minune Lenuța a devenit Elena.

Ce declara Elena Ceaușescu despre părinți 

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița, în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții se numesc Nae și Alexandrina, ocupația agricultori, avere patru hectare de pământ și casă de locuit. Între anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut", se arată într-un fragment din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu. 

Elena Ceaușescu a fost îndrăgostită de fratele lui Nicolae Ceaușescu

Viața tovarășei a fost analizată pe toate planurile de istorici care au descoperit că aceasta a fost îndrăgostită, inițial, de fratele lui Nicolae Ceaușescu, Marin. Din păcate, acesta a plecat în armată și relația nu a fost să fie.

Se spune că tovarășa nu prea l-a iubit pe Nicolae Ceaușescu, având drept urmare mai multe relații extraconjugale. Aceasta ar fi avut o aventură de lungă durată cu medicul personal al familiei Ceaușescu, Abraham Schechter. Elena Ceaușescu a mai avut legături amoroase cu un soldat neamț, tatăl naistului Gheorghe Zamfir, dar și Eftimie, unchiul lui Ion Iliescu și Victor Atanasie Stănculescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net