Ce nu știai despre familia Romanov, cea care a condus Rusia timp de aproximativ 300 de ani. De ce a fost executată brutal

Dinastia Romanov a reprezentat nucleul puterii în Rusia timp de peste trei secole, începând cu alegerea lui Mihail Romanov ca țar în 1613. Deși această familie regală a jucat un rol crucial în formarea Rusiei ca putere mondială, din păcate, a fost executată brutal. Iată ce nu știai despre familia Romanov.

Curiozități despre familia Romanov / foto: Captură video
Curiozități despre familia Romanov / foto: Captură video

Apariția familiei Romanov

Istoria familiei Romanov începe odată cu sosirea la Moscova, în 1341, a lui Andrei Kobyla, un prusac aflat în slujba prințului Simeon și despre care se presupune că și-a luat numele de Romanov. În anul 1631, ascensiuneaa familiei a cunoscut punctul culminant atunci când, marcând sfârșitul „Perioadei Tulburi”, Mihail Romanov a fost ales țar.

Cea mai faimoasă domnie Romanov a fost cea a lui Petru cel Mare, la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, perioadă în care Rusia a devenit o mare putere europeană. Nicolae al II-lea, care a condus între 1894 și 1917, a fost ultimul țar al dinastiei. Revoluția Rusă și Primul Război Mondial i-au marcat domnia, culminând cu execuția sa și a familiei sale în 1918 la Ekaterinburg.

Execuția 

După abdicarea țarului în 1917, familia a devenit prizonieră a bolșevicilor, iar amenințarea că Armata Albă anti-bolșevică ar putea ocupa Ekaterinburg a dus la decizia de a-i executa. Ordinul a venit din partea unui organism de guvernare bolșevic la nivel regional, Sovietului Regional al Uralilor.

La data de 17 iulie 1918, Romanovii au fost executați cu cruzime într-un subsol, marcând sfârșitul tragic al dinastiei și consolidarea puterii bolșevice în Rusia.

Cine a supraviețuit

În anii care au urmat, au existat multe speculații și teorii cu privire la posibilitatea ca unii membri ai familiei Romanov să fi supraviețuit execuției. Aparent, doar câinele Prințului Alexei, Joy, a fost singurul supraviețuitor. Efectuate în anul 2008, descoperirea rămășițelor și testele ADN au pus capăt controverselor și au confirmat execuția tuturor membrilor în 1918.

Legătura dintre familia Romanov și Familia Regală a României

Interesant este faptul că familiile regale europene au fost cândva înrudite, iar Familia Regală a României a fost înrudită cu Romanovii. Mai exact, Regina Maria era verișoară cu Nicolae al II-lea. Unii istorici susțin, de asemenea, că țarul a dorit ca una dintre fiicele sale să se căsătorească cu Prințul Carol al României (mai târziu Regele Carol al II-lea). Din nefericire, din cauza Primului Război Mondial și a execuției Romanovilor, acest plan nu a fost niciodată realizat.

Cine a fost Rasputin

În timpul domniei țarului Nicolae al II-lea și a țarinei Alexandra, călugărul Rasputin a devenit un personaj notoriu. El a devenit influent la Palatul Imperial deoarece țarina a crezut în abilitățile sale spirituale și de vindecare, menite să îl ajute fiul ei, Alexei. Cu alte cuvinte, ea credea cu tărie că abilitățile mistice ale lui Rasputin ar putea ajuta la vindecarea hemofiliei de care suferea fiul ei. Influența lui Rasputin asupra familiei Romanov a luat sfârșit atunci când a fost asasinat de către un grup de nobili în decembrie 1916, potrivit Atlas Geographic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net