Ce poți să faci de mâncare cu 50 de lei. 3 idei de rețete pentru un buget redus

Gătitul acasă poate fi o aventură minunată, mai ales când încurajezi ingrediente proaspete și locale. Cum faci asta? Simplu, începe-ți sâmbăta dimineața cu o vizită la piața de legume, acolo unde gustul adevărat și prospetimea se întâlnesc în fiecare tarabă. E timpul să explorezi alternativele mai accesibile, să gătești cu creativitate și să te bucuri de experiența autentică a preparatelor proaspete. Așadar, lasă-ți imaginația să zboare și să descopere trei rețete delicioase, pline de savoare și prietenoase cu bugetul tău. Și care, unde mai pui, costă până în 50 de lei.

gatit aburi jpg

1. Salată de crudități cu piept de pui

O salată plină de prospețime și energie, perfectă pentru zilele calde și pline de vitalitate. Ai nevoie de legume proaspete și de un piept de pui la grătar. Toarnă peste ele un dressing simplu din ulei de măsline, lămâie și condimente și vei obține o salată savuroasă și hrănitoare. Adaugă brânză proaspătă pentru un plus de cremozitate și ai un preparat complet și echilibrat.

2. Cous-cous cu turmeric și legume

Cous-cousul este un aliat perfect pentru mesele rapide și gustoase. Fierbe cous-cousul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și adaugă-i un strop de turmeric pentru o notă exotică. Completează cu legumele proaspete pe care le-ai cumpărat de la piață, cum ar fi roșii, castraveți și ardei, și vei avea un preparat ușor, colorat și delicios. Poți adăuga și o mână de verdeață proaspătă pentru un plus de prospețime.

3. Supă cremă de morcovi cu portocală și ghimbir

O supă cremoasă și parfumată care îți va încânta simțurile. Fierbe morcovii în apă cu puțină sare până când devin moi. Adaugă sucul de la o portocală și câteva bucăți subțiri de ghimbir proaspăt. Mixează totul până obții o consistență cremoasă și catifelată. Această supă va fi nu doar un deliciu pentru papilele tale gustative, ci și o sursă de vitamine și energie.

Gătitul la buget redus nu înseamnă compromis la capitolul gust sau sănătate. Cu puțină creativitate și grijă pentru ingredientele alese, poți pregăti preparate delicioase și echilibrate. Așadar, pune-ți șorțul și bucură-te de magia bucătăriei tale, iar economiile făcute pot fi transformate într-o plăcere dulce, precum un gelato sau un cheesecake în oraș. Bon appétit!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net