Cât de sănătos este untul? Care pot fi consecințele dacă îl consumăm zilnic

Untul a devenit un produs tot mai popular în ultimul timp, iar o mulțime de români îl introduc în diverse rețete, sau îl folosesc pentru a înlocui uleiul, atunci când prăjesc ceva. Însă, cât de sănătos este, de fapt, acest banal ingredient? Ei bine, ca în majoritatea cazurilor când vine vorba despre alimentație, se pare că totul ține de cât de moderați suntem!

Untul poate provoa probleme, dacă exagerăm / foto: Shutterstock
Untul poate provoa probleme, dacă exagerăm / foto: Shutterstock

În ultimii ani, untul a devenit un ingredient tot mai de nădejde în bucătăriile noastre, iar Internetul a popularizat multe rețete care folosesc acest produs, sau înlocuiesc alte grăsimi nesănătoase cu el. De asemenea, el este foarte util atunci când vrem să prăjim ceva fără ulei, iar rezultatul final va fi o mâncare mult mai ușoară, cu un gust deosebit. Însă, este sănătos să introducem atât de masiv untul, în dieta noastră? Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că, cheia acestei probleme se află în moderația fiecăruia dintre noi!

Se pare că porția normală de unt pe care o putem consuma pe zi este cam de 10 grame, iar unii specialiști ne spun că zahărul și amidonul sunt, de fapt, mult mai nesănătoase decât untul. Însă, dacă vreți să folosiți acest ingredient pentru a înlocui uleiul, trebuie să știți că experții ne mai spun că untul nu este la fel de sănătos precum simplul ulei de măsline! „În general, rezultatele studiului nostru sugerează că untul nu ar trebui nici pus la colț, dar nici considerat un aliment recomandat pentru o sănătate de fier”, a declarat medicul cardiolog Dariush Mozaffarian, potrivit sursei citate.

Cât de sănătos este conumul zilnic de unt

O combinație extrem de populară în țara noastră este untul întins pe o felie de pâine, cu dulceață deasupra. Ei bine, din nefericire, se pare că medicii ne sfătuiesc să nu facem un obicei din a consuma acest desert popular! „Nu este sănătos să mănânci trei felii de pâine cu unt cu salam sau cu dulceață la micul dejun zilnic”, ne spun medicii.

Consumat în exces, untul poate afecta serios sănătatea. El conține grăsimi saturate care cresc colesterolul, iar, pe deasupra, el are foarte multe calorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net