Ce pun chinezii în varza murată. Ingredientul secret care o face delicioasă și crocantă

Ultima actualizare:

Varza murată chinezească, numită și kimchi, este un preparat tradițional și extrem de popular în bucătăria chineză. Îl vei adora și tu. Și nu este deloc greu de preparat. Află care este ingredientul secret care îi conferă gustul delicios și crocant verzei. Iată cum este preparată varza murată chinezească:

image

Ce ai nevoie pentru a prepara varza ghinezească

 • Varză chinezească (bok choy sau varză Napa)
 • Sare
 • 1 linguriță usturoi
 • 1 linguriță ghimbir
 • 2 linguri cu sos de pește
 • 2 linguri de fulgi e ardei iute coreean

Cum se prepară - rețeta pas cu pas

 1. Alegeți o varză chinezească proaspătă și tăiați-o în bucăți mai mici sau lăsați-o întreagă, în funcție de preferință.
 2. Presărați sare între frunzele de varză. Cantitatea de sare poate varia în funcție de gust, dar în general se folosește suficientă sare pentru a acoperi uniform varza.
 3. Lăsați varza și sarea să se odihnească timp de câteva ore sau chiar peste noapte. Sarea va începe să extragă umiditatea din varză, creând astfel un mediu sărat și acru în care varza se va mura.
 4. Dacă doriți ca varza să fie mai crocantă, puteți presăra sare în straturi subțiri între frunze, lăsând spațiu între fiecare strat. Adăugați și usturiul pisat și ghimbirul. Apoi presărați fulgii de ardei iute corean.
 5. După ce varza este suficient de murată și a devenit crocantă, se poate spăla pentru a îndepărta excesul de sare sau se poate folosi direct în preparate culinare chinezești.

Ingredientul secret care o face delicioasă și crocantă

Varianta finală a varzei murate chinezești poate varia în funcție de regiune și de preferințele personale ale gospodarului. Unii adaugă și condimente sau arome, cum ar fi ghimbir, usturoi sau ardei iute, pentru a îmbogăți gustul varzei murate.

În supe sau garnitură

Această varză murată chinezească este utilizată în multe rețete tradiționale, cum ar fi supa de varză murată, și poate fi folosită ca garnitură sau ingredient în multe alte preparate culinare din bucătăria chineză.

image
image
image
image
image
image
balaton ungaria jpg
caz socant in polonia jpg
genica jpg
avioane cer urme condens (2) jpg
Miruna Pascu și Vlad Pascu FOTO Inquam Photos jpg
Atac cu drone la granita Romaniei FOTO Twitter jpg