Orașul unde un apartament costă mai puțin decât pensia minimă din România: „Sunt ieftine ca varza”

Poate vă vine greu să credeți, dar în lume există un oraș unde un apartament costă doar 130 de euro. Click! îți spune unde trebuie să emigreze pentru a-ți cumpăra cea mai ieftină casă.

Orașul unde un apartament costă doar 130 de euro
Orașul unde un apartament costă doar 130 de euro

Majoritatea cumpărătorilor sunt persoane care nu locuiesc, dar și tineri care se gândesc să-și asigure o viața liniștită la pensie. Lumea își achiziționează proprietăți aici pentru că traiul este unul ușor, prețurile sunt mici.

15 apartamente cu 28.000 mii de euro

Hu Yongwei locuiește în Beijing, dar a cumpărat 15 apartamente cu două sau trei camere în micul oraș Hebi din centrul Chinei cu aproximativ 28.000 de euro.

Ultima casă l-a costat 2300 de euro. Toate locuințele au fost construite în urmă cu aproximativ 30 de ani, scrie Reuters, citat de adevărul.

„Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza”, a spus bărbatul de 39 de ani.

Specialiștii în imobiliare din China spun că apartamentele low-cost din orașele chineze mici, cum ar fi Huainan și Rushan în est și Gejiu în sud-vest, sunt, de asemenea, cumpărate, în mare parte de persoane care vin din alte părți ale Chinei.

Hu a plătit 130 de euro, fără taxe și comisioane, pentru unul dintre apartamentele sale din Hebi. Potrivit datelor de la Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful lor din 2021 în cele mai bune zone din oraș, dacă le putem spune așa.

Și în alte orașe sunt prețuri foarte mici

La ca în cazul orașului mai sus menționat, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în unele părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Cumpărătorii acesstor apartamente foarte ieftine din China variază de la speculanți care nu au intenția de a locui în apartamente, la tineri care caută un loc ieftin unde să „se descurce”, până la oameni care caută o viață accesibilă după pensionare.

Agentul imobiliar di Rushan, Liu Yong, spune că aproape toți cumpărătorii sunt din alte părți ale Chinei, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani și care doresc să se stabilească la pensie la mare. Un agent din Gejiu a declarat că cumpărătorii intenționează să se mute acolo, deoarece costul vieții este mai mic.

„Faptul că există atât de mulți oameni care cumpără apartamente low-cost în orașe mai mici reflectă prudență", a declarat economistul Hwabao Trust, Nie Wen. „Oamenii nu sunt încrezători în veniturile lor viitoare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net