Școlile care oferă elevilor o săptămână liberă pentru a se îndrăgosti. Unde se aplică măsura

Pe fondul scăderii accentuate a ratei natalității și a căsătoriilor din China, nouă școli vocaționale din provincia Sichuan au acordat o vacanță suplimentară de o săptămână elevilor majori pentru a-și găsi perechea și pentru a se îndrăgosti.

Cuplu de tineri chinezi
O săptămână pentru a-ți găsi perechea și pentru a te îndrăgosti. Foto: Pixabay

Școlile care au acordat această vacanță de primăvară, în perioada 1 – 7 aprilie, sunt școli profesionale pentru industria aviației și fac parte din Fan Mei Education Group. Acestea formează piloți, controlori de trafic aerian, însoțitori de zbor și personal aeroportuar, relatează Insider.

 Bucurați-vă de flori, îndrăgostiți-vă!   

Tema acestei vacanțe inedite este „bucurați-vă de flori, îndrăgostiți-vă” și este inspirată din dorințele elevilor. Aceștia au transmis școlii că doresc să petreacă mai mult timp în afara campusului, pentru a avea posibilitatea de a lega mai multe prietenii și pentru a avea mai multe șanse de a „experimenta frumusețea iubirii”, declara pentru China News Network, Liu Ping, directorul adjunct al Colegiului Profesional de Aviație Sichuan Southwest Aviation.

Prin aceasta școala urmărește, de asemenea, să cultive în sufletele elevilor apropierea față de natură și să-i facă să aprecieze viața, dragostea și bunătatea, potrivit publicației China Youth Daily

Liang Guohui, directorul adjunct al Colegiului Profesional de Aviație din Mianyang își încuraja elevii spunând: „Ieșiți din campus, intrați în contact cu natura și simțiți cu inima frumusețea primăverii.”

Teme pentru acasă

Totuși, această vacanță nu este complet lipsită de griji, studenții primind teme pentru acasă. Aceștia au primit ca sarcină să facă fotografii, să filmeze și să țină jurnale de călătorie cu experiențele pe care le au.

La întoarcere școlile vor organiza expoziții cu aceste materiale create pe parcursul vacanței de primăvară.

Yang Hanyue, un elev de liceu, declara pentru China News Network: ,,Am decis să mergem patru sau cinci zile de vacanță la Lijiang, apoi în ultimele două zile ne vom pregăti pentru clasă.”

Liu Yingzhi, o altă elevă, povestea aceleiași publicații că urma să-și viziteze bunicii și să meargă împreună să admire florile, adăugând că tema ei pentru acasă era să-i fotografieze pe cei doi.

Vacanța de primăvară a devenit virală pe Weibo

Vacanța de primăvară a devenit virală pe Weibo, foarte mulți tineri cerând adoptarea acesteia de școlile din toată țara.

Sistemul de vacanțe suplimentare de primăvară a fost implementat încă din anul 2019, reprezentând și un răspuns la nevoile emoționale ale tinerilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net