Școlile care oferă elevilor o săptămână liberă pentru a se îndrăgosti. Unde se aplică măsura

Pe fondul scăderii accentuate a ratei natalității și a căsătoriilor din China, nouă școli vocaționale din provincia Sichuan au acordat o vacanță suplimentară de o săptămână elevilor majori pentru a-și găsi perechea și pentru a se îndrăgosti.

Cuplu de tineri chinezi
O săptămână pentru a-ți găsi perechea și pentru a te îndrăgosti. Foto: Pixabay

Școlile care au acordat această vacanță de primăvară, în perioada 1 – 7 aprilie, sunt școli profesionale pentru industria aviației și fac parte din Fan Mei Education Group. Acestea formează piloți, controlori de trafic aerian, însoțitori de zbor și personal aeroportuar, relatează Insider.

 Bucurați-vă de flori, îndrăgostiți-vă!   

Tema acestei vacanțe inedite este „bucurați-vă de flori, îndrăgostiți-vă” și este inspirată din dorințele elevilor. Aceștia au transmis școlii că doresc să petreacă mai mult timp în afara campusului, pentru a avea posibilitatea de a lega mai multe prietenii și pentru a avea mai multe șanse de a „experimenta frumusețea iubirii”, declara pentru China News Network, Liu Ping, directorul adjunct al Colegiului Profesional de Aviație Sichuan Southwest Aviation.

Prin aceasta școala urmărește, de asemenea, să cultive în sufletele elevilor apropierea față de natură și să-i facă să aprecieze viața, dragostea și bunătatea, potrivit publicației China Youth Daily

Liang Guohui, directorul adjunct al Colegiului Profesional de Aviație din Mianyang își încuraja elevii spunând: „Ieșiți din campus, intrați în contact cu natura și simțiți cu inima frumusețea primăverii.”

Teme pentru acasă

Totuși, această vacanță nu este complet lipsită de griji, studenții primind teme pentru acasă. Aceștia au primit ca sarcină să facă fotografii, să filmeze și să țină jurnale de călătorie cu experiențele pe care le au.

La întoarcere școlile vor organiza expoziții cu aceste materiale create pe parcursul vacanței de primăvară.

Yang Hanyue, un elev de liceu, declara pentru China News Network: ,,Am decis să mergem patru sau cinci zile de vacanță la Lijiang, apoi în ultimele două zile ne vom pregăti pentru clasă.”

Liu Yingzhi, o altă elevă, povestea aceleiași publicații că urma să-și viziteze bunicii și să meargă împreună să admire florile, adăugând că tema ei pentru acasă era să-i fotografieze pe cei doi.

Vacanța de primăvară a devenit virală pe Weibo

Vacanța de primăvară a devenit virală pe Weibo, foarte mulți tineri cerând adoptarea acesteia de școlile din toată țara.

Sistemul de vacanțe suplimentare de primăvară a fost implementat încă din anul 2019, reprezentând și un răspuns la nevoile emoționale ale tinerilor.

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg