Poftiți în cel mai îngust oraș din lume! Yanjin, din China, are 30 de metri lățime

Orașul Yankin, cu o populație de 450.000 de locuitori, este construit pe malurile râului Nanxi, pe terenul muntos al provinciei Yunnan. Are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și 300 de metri în cel mai lat, iar oamenii cred că arată precum platoul unui film.

Orașul Yanjin este asemănat cu decorul unui film de ficțiune (foto: Facebook)
Orașul Yanjin este asemănat cu decorul unui film de ficțiune (foto: Facebook)

Citește și: Insula asta își schimbă naționalitatea de două ori pe an! 

Acest oraș interesant a devenit recent viral pe rețelele de socializare. Când orașul este privit de sus, oamenilor le este greu să creadă că metropola Yanjin există cu adevărat.

Este construit în apropierea Râului Nanxi, amplasat între munți și trece prin oraș, pe terenul muntos al provinciei Yunnan. Pe ambele maluri ale râului, orașul este înconjurat de o autostradă care se întinde pe kilometri întregi, dar, surprinzător, nu există multe poduri în zonă.

Locuințele sunt construite chiar pe malul râului

Yanjin are o altă trăsătură distinctivă. Casele, de diferite înălțimi și toate aflate chiar pe malul râului, sunt construite pe piloni înalți, pentru a le proteja atunci când nivelul apei crește în perioada inundațiilor.

Cu mulți ani în urmă, activitatea principală a zonei a fost comerțul cu sare. În prezent, lucrurile s-au schimbat puțin, iar ceea ce mișcă exact economia este îngustimea orașului.

Iată și: «Insula Iadului», locul în care s-a filmat celebrul film «Skyfall» 

Atrage mulți turiști curioși

Acest lucru atrage mulți turiști curioși care doresc să știe cum este viața în această regiune. Cu toate acestea, dezvoltarea economică a orașului nu este ușoară, iar locuitorii nu iau în considerare părăsirea așezării, în ciuda faptului că posibilitățile de dezvoltare sunt foarte limitate din cauza infrastructurii dificile.

Dar Yanjin a câștigat notorietate în ultimii ani, după ce imagini spectaculoase ale dronelor au devenit virale pe rețelele de socializare. După ce au văzut imaginile, mulți oameni s-au întrebat de ce ar vrea cineva să trăiască aici.

Dar pentru că mulți dintre localnici locuiesc aici de peste 100 de ani, ei sunt obișnuiți cu constrângerile acestei așezări.

Vezi și: Primești 30.000 € ca să te muți în acest oraș din Italia! 

Regiunea a fost formată în anul 1917

În ciuda notorietății sale ca sursă majoră de ciumă în China, Yunnan este una dintre cele mai importante destinații turistice ale țării pentru diversitatea naturii și clima cu vreme călduroasă pe tot parcursul anului.

Zona a fost locuită în timpurile vechi de poporul Bo și făcea parte din „Great Gate Hall of Wumeng Mansion” înainte de a fi predat administrației locale în 1727.

Orașul Yanjin a fost apoi format în 1917. Se învecinează cu provinciile chineze Guangxi, Guizhou și Sichuan, precum și cu Tibetul, regiunea autonomă și Vietnam, Laos și Myanmar.

Există o mulțime de peisaje culturale în Yanjin, cum ar fi Cliff Inscriptions of Yuanz, Pavilionul Guanyin, Bo People Hanging Coffin of Doushaguan, Wuchi Ancient Road între Yunnan și Sichuan și Doushaguan Pass. Comitatul Yanjin are un sistem de transport convenabil. Are o gară în care oamenii pot lua trenurile spre Kunming. Și, de asemenea, autobuze pe distanțe lungi, taxi și microbuz.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net