Primești 30.000 € ca să te muți în acest oraș din Italia!

Orașul pitoresc Presicce, din regiunea italiană Puglia, oferă 30.000 de euro persoanelor care cumpără o locuință veche și se mută în ea.

Primăria din Presicce oferă bani oamenilor care doresc să se mute acolo (Foto: Shutterstock)
Primăria din Presicce oferă bani oamenilor care doresc să se mute acolo (Foto: Shutterstock)

Citește și: Ei au cumpărat un sat întreg, nu doar o casă! Au investit o avere în zone abandonate din Franța și Italia

Orașul istoric Presicce se confruntă cu o reducere drastică a populației

Fondurile vor fi împărțite în două, unele fiind folosite pentru achiziționarea casei, iar altele pentru a o renova, dacă este necesar. „Există multe locuințe goale în centrul istoric care au fost construite înainte de ‘91 și pe care am dori să le vedem cum prind din nou viață", a declarat consilierul local Alfredo Palese, potrivit Daily Mail.

Vezi și: Un cuplu italian a plecat la Cracovia, dar a ajuns la Craiova

Ceea ce face propunerea și mai atrăgătoare este faptul că Presicce, care are o populație de aproximativ 5.350 de locuitori, se află la o distanță de doar 15 minute de mers cu mașina de plajele curate de pe coasta de sud-est a Italiei, inclusiv Santa Maria di Leuca. Programul de finanțare face parte dintr-un efort de combatere a depopulării și este în curs de finalizare, potrivit primăriei din Presicce. Orașul antic este înconjurat de verdeață și are propriul oficiu poștal, o bancă și mai multe supermarketuri.

Află mai multe despre: 14 italieni, identificaţi drept descendenţi în viaţă ai lui Leonardo da Vinci

Are o istorie uimitoare

Numit în trecut „orașul aurului verde”, Presicce era cunoscut în perioada Renașterii pentru plantațiile sale vaste de măslini și, desigur, a uleiul de măsline. Uriașe mori subterane pot fi încă găsite în tunelurile și camerele de sub străzile orașului.

Presicce a fost fuzionat în 2019 cu un oraș din apropiere pentru a crea o comunitate mai mare, deși subpopularea și nașterile scăzute sunt încă o problemă. „Este păcat să asistăm la modul în care vechile noastre cartiere pline de istorie, arhitectură minunată și artă, se golesc încet”, a mai spus Palese.

Te-ar putea interesa și: Un român dintr-un oraș italian are un obicei șocant. Se duce in supermarket, se dezbracă în pielea goală și aleargă printre rafturi

Ca să se califice pentru stimulentul în numerar, cumpărătorul trebuie să achiziționeze o casă în oraș construită înainte de 1991, mai multe detalii fiind disponibile pe site-ul administrației locale. Cele mai ieftine case sunt apartamentele mici care au nevoie de reparații. Presicce este cel mai recent oraș italian care oferă stimulente tentante pentru a atrage noi rezidenți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net