Satul italian care se roagă la sângele lichefiat al unui sfânt: «Este un semn divin»

Ultima actualizare:

Amaseno, un sat mic situat în provincia Frosinone între Roma și Napoli, adăpostește un secret mistic despre care localnicii susțin că pune sub semnul întrebării legile naturii.

Fiola cu sângele sfântului Laurențiu (FOTO: FACEBOOK Amaseno Parrocchia)
Fiola cu sângele sfântului Laurențiu (FOTO: FACEBOOK Amaseno Parrocchia)

Citește și: Cu cât s-a vândut la licitație o icoană semnată de Arsenie Boca

Sătenii venerează o fiolă de sticlă despre care se crede că ar conține sângele unui sfânt - implicat în mod regulat în ceea ce ei consideră un „miracol”. În ultimele patru secole, în fiecare an -- uneori chiar de mai multe ori -- ceea ce se crede că este sângele și carnea Sf. Laurențiu se lichefiază -- trecând dintr-un bulgăre dens, întunecat, maroniu, într-un strălucitor fluid roșu amestecat cu alte elemente.

Anual se petrece acest „miracol”

image

Pe măsură ce sângele devine lichid, puteți vedea o bucată albicioasă din pielea arsă a sfântului plutind, niște fragmente negre de cărbune pe fundul flaconului și picături gălbui și grase din grăsimea corporală care încep să se topească, amestecându-se cu sângele”, spune Fabio Marzi, un pompier care și-a dedicat timpul liber studierii istoriei relicvei și a fenomenului acesteia, potrivit CNN Travel.

Vezi și: O icoană cu Iisus plânge într-o biserică din Cluj Napoca. E un miracol pe nimeni nu și-l explică: „Stăm și ne minunăm”

„Sfântul Laurențiu este foarte de încredere -- în fiecare vară între 8 și 10 august are loc lichefierea, apoi în jurul datei de 12 august sângele începe să se solidifice din nou. Este vremea petrecerii pentru sat -- familiile se reunesc, se roagă și sărbătoresc cu mese bogate. " Localnicii celebrează cu brânză de bivoliță premium și delicatese din carne de la Amaseno, inclusiv hamburgeri de bivol -delicatese care sunt expuse la un târg alimentar anual numit „Iubesc Bufala”.

Oamenii din satele din apropiere se adună pentru a lua parte la paradele religioase care au loc pe aleile întortocheate ale satului Amaseno. Paradele au loc chiar și noaptea. 

Sfântul Laurențiu a fost ars pe rug

Este un mister modul în care mica fiolă de sticlă (în formă de con inversat, ținut încuiat în interiorul unui tabernacol de argint ornat din biserica lui Amaseno ) a ajuns în sat, care până în 1872 a fost numit San Lorenzo -- sau Sfântul Laurențiu. Ea ar fi putut fi adusă de vechii soldați romani care proveneau din Amaseno și fuseseră martori la martiriul sfântului.

Iată și: Icoana Maicii Domnului dintr-o biserică din Gorj a început să „plângă“. „Lacrimile sunt uleioase şi foarte frumos mirositoare“

Sfântul Laurențiu a fost executat la Roma la 10 august 258 e.n., pe vremea împăratului roman Valerian. A fost carbonizat pe rug ceea ce -- conform preotului din Amaseno, Don Italo Cardarilli -- ar explica de ce substanța granulară întunecată de pe fundul flaconului conține și praf de cărbune și cenuşă.

Te-ar putea interesa și: VIDEO Miracol! A ars totul în jurul Mănăstirii Sfântul Ilie, din Grecia, dar ea a rămas neatinsă. 3 zile a fost înconjurată de foc

Chiar dacă știm foarte puțin despre această relicvă, ea este menționată în actul de consacrare al bisericii noastre din 1177,  conținând „sângele și grăsimea Sfântului Laurențiu”, iar o scrisoare din secolul al XVII-lea către Papă a afirmat că oamenii și-au dat seama. că în mod regulat în jurul datei de 10 august sângele s-ar lichefia”, spune preotul Cardarilli . „De fiecare dată când se întâmplă ne rugăm și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru un astfel de semn divin.”

Află și: Adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim. Cum apare focul sfânt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net