Icoana Maicii Domnului dintr-o biserică din Gorj a început să „plângă“. „Lacrimile sunt uleioase şi foarte frumos mirositoare“

Ultima actualizare:

    Biserica este monument istoric în comuna Baia de Fier, județul GorjFoto: adevarul.ro
Biserica este monument istoric în comuna Baia de Fier, județul GorjFoto: adevarul.ro

O bisericuță din comuna gorjeană Baia de Fier a devenit loc de pelerinaj, după ce din ochii Maicii Domnului a început să curgă un lichid uleios și parfumat. Fenomenul s-a petrecut în zi de mare sărbătoare, pe 14 septembrie, când credincioșii au sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci.

Icoana, aflată în partea stângă a altarului cum te uiţi spre el, este acum ținta tuturor credincioșilor din zonă care au auzit ce s-a întâmplat marți, în timpul slujbei. „În timp ce miruiam, spre sfârşit, femeile au venit şi mi-au spus că plânge Maica Domnului. A rămas foarte surprins. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în sfânta noastră biserică. Este o minune Dumnezeiască. I-am anunţat pe preoţii din jur şi vestea s-a răspândit imediat“, spune părintele paroh Puiu Popescu, conform adevarul.ro


    Maica Domnului plânge cu lacrimi de mir Foto: adevarul.ro
Maica Domnului plânge cu lacrimi de mir Foto: adevarul.ro

Astfel, peste 1.000 de credincioşi au călcat pragul bisericii doar marți, să vadă icoana care plânge, iar biserica a fost deschisă până seara târziu. „Au venit şi bolnavi în speranţa că se vor vindeca şi vor lua tămăduire de la Maica Domnului. Am remarcat că sunt foarte mulţi oameni credincioşi“, a mai precizat părintele paroh.   

„Picăturile sunt ca un fel de mir“

Părintele Puiu Popescu a observat că picăturile care se scurg din ochii Maicii Domnului sunt ca un mir: „Nu este numai un plânset al Maicii Domnului. Este şi o izvorâtoare de mir, pentru că acele picături care sunt pe icoană sunt ca un fel de mir, fiind foarte uleioase. Cred că o să persiste foarte mult“. Preotul nu ştie cum să interpreteze acest semn. Ori anunță greutăți care vor veni peste omenire, ori este oi dovadă că Maica Domnului există. 

Şi primarul localităţii Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, fost preot, a venit miercuri dimineaţa să vadă icoana care plânge. „Din bătrâni se spunea că nu este un semn prea bun, dar Dumnezeu ştie mai bine. Oamenii au rămas înmărmuriţi. Este prima mea experienţă de acest fel“, a precizat primarul localităţii.

Este a doua oară când se produce acest fenomen în județul Gorj. În urmă cu mai mulţi ani, dintr-o icoană aflată la o biserică din comuna Muşeteşti a început să curgă lacrimi. Atunci, icoana a fost luată după câteva zile de către reprezentanţii Mitropoliei Olteniei. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/minune-langa-timisoara-preotii-unei-biserici-spun-ca-fecioara-maria-plange-cu-lacrimi

https://www.click.ro/news/social/stam-si-doua-ore-ca-sa-ne-rugam-la-lacrimile-lui-arsenie-boca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net