Beneficii impresionante pentru sănătate ale verzei. Reduce atacul de cord.

Ultima actualizare:

Varza este foarte hrănitoare și bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. În plus, unele cercetări sugerează că aceasă legumă ajută digestia, îmbunătățește sănătatea inimii și poate reduce inflamația.

Varza ajută digestia, îmbunătățește sănătatea inimii și poate reduce inflamația. Foto: Click.
Varza ajută digestia, îmbunătățește sănătatea inimii și poate reduce inflamația. Foto: Click.

1. Varza este plină de nutrienți

Chiar dacă varza are un conținut foarte scăzut de calorii, are un profil nutritiv impresionant. De fapt, doar o cană sau 89 de grame (g) de varză verde crudă conține (2 Sursă de încredere):

Calorii: 22
Proteine: 1 g
Fibre: 2 g
Vitamina K: 56% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina C: 36% din DV
Folat: 10% din DV
Mangan: 6% din DV
Vitamina B6: 6% din DV
Calciu: 3% din DV
Potasiu: 3% din DV
Magneziu: 3% din DV

Varza conține, de asemenea, cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină. Este bogată în vitamina B6 și folat, ambele fiind esențiale pentru multe procese importante din organism, inclusiv metabolismul energetic și funcționarea normală a sistemului nervos. În plus, varza este bogată în fibre și conține antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și compuși cu sulf.

Antioxidanții protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule care au un număr impar de electroni, făcându-le instabile. Când nivelurile lor devin prea ridicate, ele vă pot deteriora celulele.

Varza este deosebit de bogată în vitamina C, un antioxidant puternic care poate proteja împotriva bolilor de inimă, a anumitor tipuri de cancer și a pierderii vederii.

2. Poate ajuta la ținerea sub control a inflamației

Inflamația nu este întotdeauna un lucru rău. De fapt, corpul dumneavoastră se bazează pe răspunsul inflamator pentru a proteja împotriva infecțiilor sau pentru a accelera vindecarea. Acest tip de inflamație acută este un răspuns normal la o rănire sau infecție.

Pe de altă parte, inflamația cronică, care apare pe o perioadă lungă de timp este asociată cu multe boli, inclusiv boli de inimă, artrita reumatoidă și boli inflamatorii intestinale. Legumele crucifere precum varza, conțin mulți antioxidanți diferiți despre care s-a demonstrat că reduc inflamația cronică.

3. Varza este plină de vitamina C

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă care îndeplinește multe roluri importante în organism. De exemplu, este necesar pentru a produce colagen, cea mai abundentă proteină din organism. Colagenul oferă structură și flexibilitate pielii și este esențial pentru buna funcționare a oaselor, mușchilor și vaselor de sânge, scriu cei de la heathline.com.

În plus, vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul non-hem, tipul de fier găsit în alimentele vegetale. De asemenea, este un antioxidant puternic. De fapt, a fost cercetat pe larg pentru potențialele sale calități de luptă împotriva cancerului.

Vitamina C funcționează pentru a proteja organismul de daunele cauzate de radicalii liberi, care au fost asociate cu multe afecțiuni cronice, inclusiv cancerul. Dovezile sugerează că o dietă bogată în alimente bogate în vitamina C este asociată cu un risc mai scăzut de anumite tipuri de cancer.

Poate ajuta la menținerea inimii sănătoase

Varza roșie conține compuși puternici numiți antociani. Ele dau acestei legume delicioase culoarea sa violet vibrant. Antocianinele sunt pigmenți vegetali care aparțin familiei flavonoidelor.

Multe studii au găsit o legătură între consumul de alimente bogate în acest pigment și un risc redus de boli de inimă. Într-un studiu din 2013 care a inclus 93.600 de femei, cercetătorii au descoperit că cei cu un aport mai mare de alimente bogate în antociani aveau un risc mai mic de a face un atac de cord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net