Ce să pui la rădăcina morcovilor ca să crească mari și suculenți. Vei avea cea mai bună cultură
Morcovii nu sunt doar o alegere delicioasă pentru mesele noastre zilnice, ci și o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Aceste rădăcinoase de culoare portocalie sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți care susțin o sănătate optimă. Îi folosim în multe preparate, de la ciorbe, tocănițe și chiar dulciuri, morcovii sunt o super opțiune în dieta noastră. În plus, sunt ușor de cultivat, iar specialiștii ne învață cum putem să obținem morcovi suculenți și delicioși.
Ce să pui la rădăcina morcovilor, ca să crească mari și suculenți?
Morcovii sunt renumiți pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, un antioxidant puternic care se transformă în vitamina A în organism. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, a pielii și a sistemului imunitar. În plus, sunt o excelentă sursă de fibre alimentare, esențiale pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui tranzit intestinal regulat. Aceste legume conțin, de asemenea, o varietate de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, potasiu și vitamina C, care contribuie la funcționarea optimă a organismului nostru. Astfel este bine să încercăm să îi integrăm în mesele noastre cât mai des.
Dacă vrei să îi și cultivi trebuie să ții cont de câteva aspecte. Morcovii preferă soluri nisipoase și bine drenate și expunere la soare directă, așa că asigură-te că ai suficient spațiu pentru ca rădăcinile să se dezvolte liber. E cam greu să îi cultivi în chiveci, deci soluția este să ai o parcelă ce pământ pe care să o poți folosi. În plus, specialiștii agromedic ne învață un super secret pentru a avea morcovi mari și gustoși.
„Fiecare grădinar care decide să cultive morcovi se așteaptă la formarea unor rădăcini mari și gustoase. În diferite stadii de dezvoltare a morcovilor, este nevoie de un set diferit de micronutrienți. Azot, necesar în principal în prima etapă de dezvoltare a plantei pentru a crește masa verde. Potasiu, necesar pe toată perioada de coacere. Acesta este responsabil pentru metabolism, reglează procesul de fotosinteză și, de asemenea, ajută la formarea părții subterane a plantei. Datorită potasiului, fructul rădăcinii dobândește dulceață și suculență. Fosfor, morcovul are nevoie de el în mijlocul verii. Această substanță contribuie la dezvoltarea legumelor rădăcinoase, determinând morcoviii să devină mai compacți și mai rotunzi în partea superioară, în timp ce îmbunătățește gustul dulce al acestora. Borul și manganul, aceste elemente sunt introduse în luna iulie. Ele sunt importante în creșterea fructelor, deoarece asigură sănătatea și fermitatea miezului rădăcinii, oferă dulceață și contribuie, de asemenea, la depozitarea îndelungată a culturii. Toate aceste elemente le găsiți în îngrășământul Solfert care conține NPK (azot, fosfor, po tasiu) și Microelemente (bor, mangan și altele).”