Ce sentință a primit bărbatul care a vrut să-și omoare soția și fiul nemulțumit de faptul că nu a găsit mâncare în frigider

Un incident șocant și grav s-a petrecut în Pitești, unde un bărbat de 30 de ani, rezervist voluntar la o unitate militară din Câmpulung Muscel, a fost condamnat la o pedeapsă semnificativă de către Judecătoria Pitești. Bărbatul și-a agresat repetat soția și fiul, iar ultimul act violent a avut loc pe 26 februarie 2022, când, nemulțumit că nu a găsit mâncare în frigider, și-a amenințat familia cu moartea.

Femeie agresată. Foto: arhiva.
Femeie agresată. Foto: arhiva.

Amenințări, agresiuni repetate și încălcarea ordinului de protecție

Conform procurorilor, pe 26 februarie 2022, bărbatul, fiind sub influența alcoolului, a declanșat un scandal acasă din cauza lipsei de alimente în frigider. Nemulțumit, acesta și-a amenințat soția și fiul cu acte de violență. Cu un cuțit în mână, a proferat amenințări cu tăierea capului soției și cu substituirea acestuia cu un cap de vacă, înfățișând o realitate macabră.

Desigur, comportamentul său violent nu s-a oprit aici. Deși fusese emis un ordin de protecție pentru șase luni, bărbatul l-a încălcat de trei ori, sunându-și soția și trimitându-i mesaje. Salvarea în această situație extrem de tensionată a venit chiar de la fiul minor al cuplului, care l-a filmat pe tatăl său în timp ce căuta un cuțit de vânătoare, amenințând că își va ucide familia.

Sentința Judecătoriei Pitești

La sfârșitul lunii decembrie 2022, Judecătoria Pitești a pronunțat sentința pentru agresorul violent. Bărbatul a primit o pedeapsă de un an și 10 luni de închisoare cu executare. Mai mult, instanța a decis că acesta trebuie să plătească daune morale în valoare de 24.000 de lei fostei soții și fiului său.

Judecătorii au luat în considerare nu doar amenințările și agresiunile repetate, ci și comportamentul general al inculpatului, caracterizat prin agresivitate, imprevizibilitate și dispreț față de normele sociale. De asemenea, au subliniat necesitatea unei pedepse cu executare, considerând că aceasta reprezintă cea mai oportună modalitate de îndreptare a agresorului, scriu cei de la Adevărul.

Impactul asupra fiului minor

Aspectul emoțional și psihologic al situației a fost evidențiat în mod deosebit de procurori. Fiul minor al agresorului, născut în 2006, a fost martorul nefericit al amenințărilor și violențelor repetate ale tatălui său. Minorul primește deja consiliere psihologică, evidențiind impactul grav al acestei experiențe asupra sănătății mintale a copilului.

Sentința severă aplicată de instanță reprezintă și un semnal clar că justiția nu tolerează actele de violență domestică și că astfel de comportamente vor fi sancționate drastic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0864056261 jpg
image
image
image
image
image
image
premierul robert fico jpg
Arsenie Boca cap jpg
georgia melissa laurie gemene crocodil profimedia jpg
plaje bulgaria blue flag jpg
semn de intrebare jpeg
image png
WhatsApp Image 2024 05 15 at 13 57 48 jpeg
mancare pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net