Ce trebuie să faci cu legumele și fructele de la supermarket, după ce le cumperi. Așa vei scăpa complet de pesticide

Nu mai constituie o surpriză pentru nimeni faptul că legumele și pesticidele pe care le consumăm în scopul unei alimentații sănătoase conțin foarte multe pesticide. Ajunse pe rafturile magazinelor, cei care le cumpără trebuie să le curețe de substanțele toxice cu mare atenție, iar bicarbonatul de sodiu este și de data aceasta aliatul numărul 1. 

Elimină pesticidele de pe fructe și legume cu bicarbonat de sodiu / foto: Pixabay
Elimină pesticidele de pe fructe și legume cu bicarbonat de sodiu / foto: Pixabay

Nenumăratele beneficii ale bicarbonatului de sodiu cu greu pot fi substituite de un alt ingredient de pe piață. Acest produs este utilizat nu doar în bucătărie, ci este un ajutor de nădejde în ceea ce privește mai multe acțiuni din viața de zi cu zi. 

Scapă de reziduurile de pesticide de pe fructe și legume cu bicarbonat de sodiu 

Fructele și legumele pe care le cumpărăm nu sunt bune de mâncat după ce le trecem sub un jet de apă de la robinet. Este important de reținut faptul că pe suprafața lor încă rămân urme de pesticide, care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. 

Din fericire, bicarbonatul de sodiu își intră în rol și de această dată și te ajută să elimini pesticidele de pe cojile fructelor și legumelor cumpărate din supermarketuri. 

Bicarbonatul de sodiu este eficient în eliminarea pesticidelor / foto: Pixabay
Bicarbonatul de sodiu este eficient în eliminarea pesticidelor / foto: Pixabay

Confrom unui studiu recent publicat de theorganicwellness.com, cercetătorii de la Universitatea Massachusetts au ajuns la concluzia că bicarbonatul de sodiu poate înlătura aproximativ 96% dintre pesticidele regăsite în fructe și legume. S-a constatat faptul că sunt suficiente două minute pentru ca fructele și legumele scufundate într-o soluție din bicarbonat de sodiu să înlăture o mare cantite din pesticide.

Specialiștii recomandă ca fructele și legumele să fie ținute în apă cu bicarbonat de sodiu cel mult 15 minute, pentru a se asigura că sunt eliminate cât mai multe reziduuri de pesticide.

Fructele și legumele cu coaja tare pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu folosit drept exfoliant. Important de reținut este faptul că bicarbonatul de sodiu elimină urmele de pesticide de pe coaja fructelor și legumelor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net