Ce trebuie să faci pentru a obține câte 10 kilograme de cartofi din fiecare rădăcină. Cel mai bine păstrat secret al grădinarilor a fost aflat

Cei dintre noi care avem propria grădină cu siguranță că știm deja cât de dificil este să avem grijă de aceasta. Însă, indiferent de cât de multă muncă este nevoie, puține lucruri ne pot aduce la fel de multă satisfacție precum faptul că ingredientele din mâncarea pe care o pregătim vin din propria noastră curte. Iar dacă ne dorim o recoltă mult mai bogată de cartofi, există câteva trucuri ingenioase la care putem apela!

Trucurile folosite de grădinarii cei mai iscusiți / foto: Adobe Stock
Trucurile folosite de grădinarii cei mai iscusiți / foto: Adobe Stock

Dacă cumva stăm la curte, atunci mai mult ca sigur că deja știm cât de multă muncă este nevoie pentru a avea grijă de legumele, ori de florile din grădina noastră. Însă, chiar dacă este nevoie de un efort destul de semnificativ, cât și de o cheltuială însemnată, mulți români preferă să facă tot posibilul pentru a avea la îndemână propriile legume și fructe, atunci când au nevoie de acestea.

Ei bine, grădinarii cei mai iscusiți au câteva sfaturi ingenioase, iar dacă le respectăm cu atenție, nu este exclus să obținem chiar și 10 kilograme de cartofi din fiecare rădăcină! Iar primul astfel de sfat este unul banal, însă pe care multă lume îl ignoră! Trebuie să alegem cu mare atneție materialul săditor! Este important să alegem cartofi de înaltă calitate, chiar dacă sunt mai scumpi, dacă ne dorim o recoltă bogată!

Cum putem obține o recoltă bogată de cartofi

Un alt lucru la care trebuie să fim atenți este locul unde plantăm cultura noastră! Pe lângă faptul că trebuie să avem un sol fertil, este foarte important ca locul din grădină unde punem cartofii să nu fie umbrit! Mai mult decât atât, este important să plantăm cartofii într-un loc unde nu au mai fost cultivați de mult timp.

Chiar înainte de plantarea cartofilor, solul nostru trebuie fertilizat, ideal cu diverse îngrășăminte organice. În plus, pe timp de vară, este important să udăm săptămânal cultura noastră de cartofi. Iar pentru a ține dăunătorii la distanță putem apela la metode naturale, precum soluția de cenușă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net