Ce trebuie să le faci prunilor din grădina ta, ca să nu fie loviți de boala albă a frunzelor. Trucurile știute doar de grădinarii cu experiență

Indiferent de cât de multă experiență avem prin grădină, prunii vor fi o alegere ideală pentru curtea noastră, iar aceștia ne vor oferi fructe gustoase și sănătoase. Iar pentru ca prunii noștri să ajungă la maturitate fără probleme, există câteva trucuri la care putem apela.

Trucurile folosite de grădinarii cu experiență
Trucurile folosite de grădinarii cu experiență

O grădină necesită mult timp și efort fizic, însă rezultatele vor fi mereu unele care ne vor satisface, atât la propriu cât și la figurat. Pe lângă mândria pe care o vom avea atunci când ne admirăm curtea, putem să avem parte și de diferite fructe și legume delicioase, crescute chiar lângă noi! Iar potrivit informațiilor de la gradinamax.ro, pentru a ne bucura de pruni sănătoși și roditori, există câteva trucuri la care putem apela.

În primul, un lucru la care trebuie să avem grijă este faptul că există mai multe soiuri de prun care se găsesc pe piață. În țara noastră, indiferent în ce colț al României am locui, prunul european și cel de Damasc se vor descurca foarte bine, în solul de aici. În același timp, dacă vreți să plantați un prin japonez, trebuie să știți că acestuia îi priește solul mai favorabil piersicului.  

Trucurile pentru a avea grijă de pruni

Un alt lucru pe care trebuie să îl știm este faptul că prunii se plantează fie toamna, înainte de începerea ninsorilor, fie primăvara. Cu o lună înainte de a sădi prunul trebuie săpată o groapă cu diametrul de 1,2 metri și adâncimea de 60 de cm. Apoi, solul trebuie fertilizat cât mai mult, cu materiale organice.

De asemenea, grădinarii iscusiți din țara noastră știu un truc deosebit, pentru a apăra prunii de boala albă a frunzelor. Mai precis, în perioada de vegetație a acestora, trebuie să mai tăiem din ramurile prunului, pentru a îi feri de această boală. În plus, în perioadele secetoase, prunii trebuie udați abundent, iar timpul primei lor ierni trebuie să avem grijă să nu înghețe. În general, atunci când nu este secetă, prunii se udă mai rar decât alți pomi fructiferi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net