Ce trebuie să pui printre haine, ca să nu mai miroasă a „aer închis”. Trucul știut doar de patronii de magazine de lux

Ultima actualizare:

Mirosurile grele pot rămâne în hainele noi, cele vintage, cât și în cele uzate, iar uneori simpla aerisire nu este suficientă. Poți, însă să apelezi la câteva trucuri care te vor ajuta că scapi de mirosurile neplăcute din șifonier. Spre exemplu, patronii marilor magazine de lux pun în săculeți ierburi aromatice pe care îi așază printre haine. 

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier Foto: Pixabay.com
Cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier Foto: Pixabay.com

Aerisirea hainelor nu este suficientă 

Trebuie să recunoaștem că locurile în care depozităm haine sau alte obiecte pot căpăta mirosuri ciudate și de-a dreptul neplăcute. Uneori, simpla aerisire nu este suficientă. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să scoți mirosurile urâte din șifonier și partea cea mai bună este că nu sunt costisitoare deloc. În plus, nu te vei strădui prea tare să le pui în aplicare. Trebuie doar să te folosești de câteva ingrediente pe care s-ar putea să le ai deja acasă.

Pune flori sau ierburi aromatice în săculeți de bumbac și așază-i pe rafturi

Este un truc vechi pe care în foloseau și mamele sau bunicile noastre. Nu ai nevoie de produse scumpe sau pline de parfum artificial. Aromele naturale de lavandă, brad, flori de câmp, iasomie sunt cele mai puternice și te vei convinge în timp.

Vrei să știi și un secret care face miresmele să fie mai intense? Trebuie să freci între palme plantele uscate, până când notele parfumurilor se activează. Săculețul din bumbac îl poți confecționa chiar tu și nu este nevoie să te pricepi la cusut. Decupează o bucată de material, presară pe ea plantele proaspete sau uscate, împreunează capetele și leagă-le apoi cu o ață. 

Apelează la săpunurile mirositoare 

Dacă a trecut sezonul florilor pe care le dorești, poți alege varianta mai simplă. Așază în fiecare sertar/pe fiecare raft câte un săpun și nu le scoate de acolo până când nu își pierd de tot proprietățile odorizante.

Rezultatele se vor simți în funcție de cât de mare este cantitatea de parfum folosită în compoziția produselor pe care le alegi. Partea interesantă este că poți combina aromele dacă nu te hotărăști asupra uneia. Ai grijă ca toate să fie pe placul tău, fiindcă mireasma nu va rămâne doar în dulap, ci o vei purta apoi pe haine. Și ca un exemplu, patronii marilor magazine de lux apelează la acest truc destul de des. 

Poți să îți parfumezi umerașele dacă sunt de lemn

Acest truc va funcționa doar dacă ai umerașe de lemn. Cele de metal sau plastic nu păstrează mirosul, așa că nu te obosi să pulverizezi pe ele din licorile tale prețioase. Pe cele confecționate din lemn poți aplica odorizant sau chiar esență de parfum care va dura mai multă vreme. Atârnă pe ele cele mai folosite haine, fiindcă acestea sunt și cele mai predispuse la a reține alte arome neplăcute. Așa le vei înlocui pe cele dezgustătoare cu unele îmbietoare.

Poți să apelezi la uleiurile esențiale 

Dacă ai un difuzor mai vechi, îl poți pune într-un loc strategic din dulap. De preferat în mijloc, astfel încât parfumul să se împrăștie în mod egal printre haine. Așa te asiguri că tot timpul vei avea prospețime în șifonier. Iată cele mai bune opțiuni când vine vorba de uleiurile esențiale sunt: bergamotă, grepfrut, lămâie, lime, mandarină, portocală și mandarină. Sunt mirosuri fresh care trimit cu gândul la curățenie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
bancomat jpeg
turist britanic Romania jpeg
sorin grindeanu jpg
imobiliare blocuri pixabay jpg
Masina - viteza- sofer drogat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net