Cea mai înaltă clădire abandonată din lume! Nimeni nu locuiește în acest zgârie-nori de lux

Ultima actualizare:

Goldin Finance 117, un zgârie-nori neterminat de 597 de metri înălțime de la periferia orașului Tianjin, al șaptelea oraș ca mărime din China, este în prezent cea mai înaltă clădire abandonată din lume. Construcția lui a început în 2008, însă a fost suspendată de mai multe ori.

Clădirea Goldin Finance 117 din China
Goldin Finance 117 are 597 m înălțime (Foto: Wikipedia)

Gondin Finance 117 a rămas neterminată, din cauza crizei economice din 2008

Goldin Finance 117, alias China 117, a fost conceput  pentru a fi piesa centrală a unui proiect imobiliar de lux din Tianjin. Lucrările au început în 2008, dar au fost oprite doar doi ani mai târziu, în timpul crizei economice mondiale, relatează publicația Oddity Central. Construcția a fost reluată în 2011, cu o dată estimată de finalizare între 2018 și 2019.

Cu toate acestea, până în septembrie 2015, planurile au fost din nou suspendate, iar construcția sa nu a mai fost reluată de atunci. Când lucrările la Goldin Finance 117 au fost abandonate, impresionantul zgârie-nori era a cincea cea mai înaltă clădire din lume.

Gondin Finance 117 ar fi trebuit să aibă 128 de etaje — dintre care 117 erau planificate ca spațiu hotelier și comercial și 11 etaje dedicate serviciilor mecanice și operaționale, precum și patru niveluri subterane. Spre deosebire de majoritatea celorlalte clădiri de dimensiuni comparabile, aceasta a fost proiectată pentru a fi locuibilă până la punctul cel mai înalt. Din păcate, întregul zgârie-nori a rămas complet nelocuit.

A fost un proiect cu șanse minime încă de la început

Dar de ce s-a ajuns în acest punct? Ei bine, mulți spun că proiectul nu avea șanse încă de la început. Pe de o parte, dezvoltatorul, Goldin Group, a fost un jucător nou pe piața chineză la acea vreme, iar lipsa sprijinului guvernului chinez a însemnat autofinanțarea integrală a proiectului de dezvoltare. Criza financiară din 2008 a pus și mai multă presiune asupra companiei.

Ani mai târziu, Goldin nu a avut rezervele necesare pentru a-și menține propriul preț al acțiunilor pe linia de plutire. Dezvoltarea unui proiect de lux în Tianjin a fost o idee proastă, pentru că pur și simplu nu a stârnit interesul elitei pe care trebuia să o impresioneze. „A fost ca și cum ai încerca să construiești Hudson Yards din New York, la periferia Philadelphiei”, a explicat The B1M, un canal de Youtube specializat în construcții.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net