Cea mai otrăvitoare plantă din Romania. Este considerată „murea diavolului”, iar cine o atinge este în pericol

Ultima actualizare:

În ciuda frumuseții și a efectelor benefice pe care le aduce asupra noastră, natura rămâne plină de pericole. Mai ales dacă nu ne documentăm despre zonele în care mergem în drumeție, riscăm să ne expunem unor amenințări care pot fi, foarte ușor, letale. Iar aici nu vorbim despre animale fioroase, ori ciuperci! Ci despre ea mai otrăvitoare, cât și banală, plantă din România! Află alături de Click despre ce este vorba!

Fructul poate părea foarte tentant, dacă nu îl recunoaștem
Fructul poate părea foarte tentant, dacă nu îl recunoaștem

Cu toții apreciem o ieșire în natură, iar asta pe bună dreptate! O viață activă și în care mediul natural ne înconjoară este extrem de benefică pentru noi, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Însă, asta nu înseamnă că nu există și unele riscuri. Iar, mai ales dacă nu ne facem „temele” despre zona în care alegem să pornim în drumeție, ne putem trezi foarte ușor pe patul de spital, sau chiar mai rău! Iar asta nu din cauza vreunui animal fioros, ci a mătrăgunei!

Această plantă, de altfel atât de comună, are o mulțime de nume. De la cel științific de belladonna, până la diverse denumiri populare, cum ar fi „cireșele morții”, indiferent cum îi spunem, adevărul rămâne același: ea este cea mai periculoasă plantă din România! Pericolul cel mai mare vine din cauza fructelor cu un aspect vizual incredibil de gustos, pe care mătrăguna le produce! Ele sunt mici, negre și lucioase, iar dacă le-ați ingerat vreodată, trebuie să ajungeți la spital cât mai repede posibil!

Mătrăguna este letală

Chiar dacă nu ați mâncat fructele, nu trebuie să credeți că pericolul a trecut! Toate părțile acestei plante sunt otrăvitoare, iar efectele sunt unele incredibil de destructive pentru oameni! În cel mai bun caz, vă puteți confrunta cu halucinații, pupile dilatate, stare de agitație, cât și dureri de o intensitate extrem de ridicată.

În cel mai rău caz, după cum probabil deja puteți intui, puteți muri! Mătrăguna nu este deloc o plantă care trebuie subestimată, deoarece dacă o facem, ea ne poate ucide cu ușurință!

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net