Cel mai bun îngrășământ natural pentru a accelera înflorirea plantelor. Numai așa vor crește mari și frumoase

Cu toții știm cât de dificil este să avem grijă de plante. Însă, cei mai mulți dintre noi putem avea impresia că întreg procesul se rezumă la a găsi acea cantitate perfectă de apă și lumină, necesară pentru ca plantele noastre să se mențină sănătoase. Doar foarte puțini dintre români știu cât de important poate fi îngrășământul, pentru ca plantele noastre să înflorească rapid și frumos! Din fericire, există un ingredient banal care poate fi transformat într-un îngrășământ perfect!

Coaja de banane este un îngrășământ puternic
Coaja de banane este un îngrășământ puternic

Fie că avem norocul de a locui la curte, așa că avem propria noastră grădină, ori doar folosim plantele pentru a ne înfrumuseța apartamentul, cu toții putem fi de acord că acestea sunt o alegere perfectă pentru a oferi spațiilor în care locuim un plus de eleganță. Iar un alt lucru despre care putem fi cu toții de acord este că plantele necesită extrem de multă muncă, pentru a se menține sănătoase.

De altfel, majoritatea dintre noi ne gândim că totul se rezumă la apă și lumină, însă lucurile nu stau deloc așa! Pentru că plantele voastre pot avea nevoie și de îngrășământ! Da, dacă observați că plantele voastre tot nu înfloresc, problema poate să nu țină de apă și lumină, ci să necesite puțin îngrășământ! Din fericire, există o opțiunie banală, organică, pe care o putem folosi: coaja de banană!

Coaja de banană este un îngrășământ perfect pentru plante

Banala coajă de banană conține potasiu, calciu, fosfor, adică nutrienți cruciali în dezvoltarea armonioasă a plantelor. De asemenea, ea va ajuta și imunitatea florilor, ferindu-le de diferite boli, ori chiar insecte. Iar acest ingredient complet natural este foarte ușor de utilizat!

Doar adunați cojile de banane din casă și tăiați-le mărunt, apoi, alături de puțină apă, puneți totul la blender. Atunci când cojile devin o pastă, mai adăugați puțină apă și lăsați amestecul 24 de ore. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să vă udați plantele cu acest lichid odată pe săptămână, iar aceasta va face flori superbe!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net