Satul din România care atinge cerul. Este un loc unic în Europa

Ultima actualizare:

Click! îți spune cât costă o noapte de cazare în cel mai frumos sat din Europa. Acest loc din România reprezintă destinația ideală pentru cei care vor să stea departe de aglomerația orașelor, dar și de prețurile uriașe din stațiuni precum Poiana Brașov.

Cel mai frumos sat din Europa se află în România
Cel mai frumos sat din Europa se află în România

Mulți spun că cel mai frumos sat din Europa se află chiar în țara noastră. De altfel, locuitorii din regiuni afirmă că acest sat „atinge cerul”. Locul este ideal pentru orice vacanță, fie ea de iarnă sau de vară.

În sezonul rece totul se transformă într-un peisaj de basm. Este vorba despre comuna Măgura din Brașov, o adevărată atracție turistică pentru iubitorii de natură, liniște și prețuri pentru toate buzunarele.

Cât costă cazarea în Măgura, satul considerat de mulți cel mai frumos din Europa

Vacanța de iarnă bate la ușă, iar mulți romani aleg să profite de perioada sărbătorilor și să plece în mini-vacanțe. Din acest motiv, cererea pentru locuri de cazare în această perioadă a crescut semnificativ.   

Chiar dacă peste tot prețurile devin tot mai piperate, există și alternative unde poți să îți petreci vacanța fără să te gândești că vei face un efort financiar.

În satul Măgura, majoritatea proprietarilor au dat înspre închiriere case întregi, pentru a fi destul de încăpătoare familiilor care caută un loc perfect pentru sărbători, potrivit România TV

Prețurile pornesc de la 400 lei pentru o casă de 100 metri pătrați pentru o noapte. În cazul proprietăților mai mari, românii vor scoate din buzunar 1000 lei pe noapte pentru întreaga casă.

Satul Măgura are o populație de 600 de locuitori

Cel mai frumos sat din Europa se află în comuna Moieciu din județul Brașov, Transilvania, România. Satul Măgura este situat în interiorul arcului carpatic, la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi, având o populație de aproape 600 de locuitori.

Locul unde poți scăpa de aglomerație pe timpul iernii

România are peisaje de vis și locuri de poveste. Românii, mai ales în weekend, caută locul în care pot scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei. O locație de care toată lumea vorbește cu drag, mai ales iarna, este Borșa.  

Aflat în județul Maramureș, Borșa are parte de un decor spectaculos. Aici se ciocnesc trei formațiuni muntoase: Munții Rodnei, Munții Maramureșului și Munții Țibău. Așezați ca niște ziduri naturale de cetate, aceșit munții înconjoară o depresiune. Zona este excelentă pentru drumeții.

Tot aici se află și Pârtia Olimpică Borşa, care este foarte apreciată de schiori. Pârtie are 1652 de metri lungime și este dotată cu nocturnă. Cazarea nu este atât de scumpă ca pe Valea Prahovei, dar prețurile cresc pe măsură ce se apropie sezonul rece. Există câteva hoteluri care se află chiar aproape de pârtie, dar și alte opțiuni în Borșa.

Altă sugestie pentru finalul de an

În topul celor mai spectaculoase destinaţii turistice se află zona din Munţii Parâng traversată de Transalpina, cea mai înaltă șosea din România.

De-a lungul drumului care leagă orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba se găsesc o mulţime de stâne. Ciobanii îi ademenesc pe turiști cu bulz ciobănesc cu brânză de burduf pregătit la grătar și tocan de oaie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net