Cel mai lung șarpe din lume, găsit mort în pădurea amazoniană. Ce lungime avea animalul de 200 de kilograme

Ultima actualizare:

Cel mai lung șarpe din lume, o anaconda numită Ana Julia, a fost găsită moartă în râul Formoso (din pădurea amazoniană) din sudul statului brazilian Mato Grosso do Sul, la scurt timp după ce a fost descoperită în timpul filmărilor pentru seria "Pole to Pole" cu Will Smith de la National Geographic.

Șarpele cel mai lung din lume a fost găsit mort. Foto: Profimedia
Șarpele cel mai lung din lume a fost găsit mort. Foto: Profimedia

Șarpele avea 8 metri și 200 de kilograme

Cu o lungime impresionantă de 8 metri și o greutate de aproximativ 200 de kilograme, această reptilă colosală a fost o minune a naturii. Cu toate acestea, bucuria descoperirii a fost umbrită de o veste tragică: se pare că Ana Julia a fost împușcată. Chiar dacă cauza exactă a morții sale rămâne subiect de investigație, această pierdere este profund regretabilă pentru comunitatea științifică și pentru biodiversitatea Amazonului.

Profesorul Freek Vonk, un cercetător olandez care a contribuit la descoperirea acestei creaturi uimitoare, a împărtășit vestea cutremurătoare pe Instagram. El a descris-o pe Ana Julia ca fiind un animal puternic, un supraviețuitor și unul care a trăit în jurul localității Bonito timp de decenii. Profesorul Vonk a subliniat impactul imens al pierderii acestei specii magnifice asupra biodiversității și a ecosistemului Amazonului, scriu cei de la Adevărul.

Cauza morții rămâne subiect de investigație

Cu toate acestea, există încă incertitudine cu privire la circumstanțele exacte ale morții sale. Deși au existat rapoarte inițiale despre un posibil act de vânătoare, profesorul Vonk a precizat că autoritățile nu au găsit încă dovezi concrete care să susțină această ipoteză. Cauza morții rămâne subiect de investigație, iar toate opțiunile sunt luate în considerare, inclusiv ipoteza unei morți naturale.

Descoperirea acestui șarpe a adus lumii științifice o nouă perspectivă asupra speciilor de anaconda. Această creatură incredibilă a demonstrat încă o dată magnitudinea și diversitatea vieții în pădurile Amazonului, amintindu-ne de importanța protejării acestui habitat unic și fragil.

Astfel, în ciuda tragicului sfârșit al Anei Julia, descoperirea sa reprezintă încă o contribuție semnificativă la înțelegerea și conservarea ecosistemului Amazonului și a speciilor sale unice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net