Un șarpe imens a creat panică într-un parc din România. A fost aproape să ajungă în terasa unui restaurant

Ultima actualizare:

Mai mulți cetățeni din Galați au avut parte de șocul vieții lor, în momentul în care se aflau în Parcul Spicul. Un șarpe mare și-a făcut apariția în zonă, și se chinuia să pătrundă pe terasa unui restaurant aflat în apropiere. Sperietura a fost și mai mare pentru oamenii care erau însoțiți de copiii lor.

Jandarmii ajunși la fața locului au prins reptila / foto: Observator News
Jandarmii ajunși la fața locului au prins reptila / foto: Observator News

În momentul în care au remarcat prezența reptilei în apropiere, gălățenii au sunat la numărul unic de urgență 112. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 10:30, astfel că oamenii aflați în zonă au așteptat sosirea echipajelor competente.

Șarpele a fost capturat de jandarmi și eliberat la malul Dunării, în pădure

După ce au fost alertate autoritățile, un echipaj de jandarmerie a fost trimis la fața locului, în Parcul Spicul, din Galați. Jandarmii au reușit să prindă reptila cu ajutorul unui clește special, urmând ca mai apoi să fie eliberată în mediul său natural, mai concret, într-o pădure din zona malului Dunării, denumită și Zona Liberă, potrivit Observator News

Cum trebuie să procedăm atunci când întâlnim un șarpe

Cum procedăm atunci când întâlnim un șarpe / foto: Pixabay
Cum procedăm atunci când întâlnim un șarpe / foto: Pixabay

Fobia de șerpi este întâlnită în rândul multor persoane, astfel că este important modul în care gestionăm întreaga situație. Experții vin cu câteva recomandări în acest caz, care îți pot salva viața:

„Dacă observăm şarpele înainte ca el să ne simtă, sau chiar dacă ne dăm seama unii de alţii în acelaşi timp, cel mai bine este să îl ocolim. Nu e greu să ieşim un pic de pe traseul iniţial, chiar şi la munte. Ne vedem apoi de drum. Şarpele nu o să ne urmărească, nu o să ne persecute, nu se va întâmpla nimic. E o problemă când coborâm în beciul blocului şi acolo găsim un şarpe. Animalul ar trebui scos de acolo, cu multă grijă. Se poate introduce într-un recipient, cu o mătură şi un făraş.

Şerpii de la noi sunt de obicei mici, aşa că situaţia se poate gestiona. Dacă specia nu e periculoasă, se pot elibera în natură. O altă variantă este să fie aduşi la noi, la USAMV Cluj-Napoca, sau, cel mai simplu, să sune la Poliţie. Cel mai rău este să îi omori”, explica în urmă cu mai mult timp Gianluca D`Amico, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, pentru Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net