Cel mai mare premiu din istoria loteriei SUA, câștigat de un norocos din California. Suma e absolut impresionantă

Ăsta da noroc! Edwin Castro este câștigătorul celui mai mare premiu din istoria loteriei SUA – 2.05 milioarde de dolari! În ciuda faptului că a câștigat suma exorbitantă, fostul elev din sistemul școlar public din California a optat pentru plata în numerar, urmând să primească suma forfetară de 997,6 milioane de dolari. Bărbatul putea încasa toți banii, dar în plăți anuale, pe parcursul a 29 de ani.

Edwin Castro este câștigătorul sumei de 2.05 miliarde $ (foto: Cartea Recordurilor)
Edwin Castro este câștigătorul sumei de 2.05 miliarde $ (foto: Cartea Recordurilor)

În plus, câștigurile sale au fost supuse impozitelor federale și jurisdicționale. Cel mai mare premiu din istorie la loteria Powerball din Statele Unite cu suma de 2,05 miliarde de dolari, a fost câștigat pe 7 noiembrie 2022. Bărbatul a cumpărat biletul de la la un magazin, Joe’s Service Center din Altadena. De asemenea, proprietarul a primit un bonus de 1 milion de dolari pentru vânzarea biletului câștigător.

După 40 de extrageri consecutive fără un câștigător, marele premiu al loteriei Powerball a la cea mai mare sumă înregistrată vreodată. Edwin a revendicat în cele din urmă potul fără precedent cu numere câștigătoare de 10, 33, 41, 47, 56 și un Powerball de 10.

„Am fost șocat și extaziat că am câștigat la loterie. Am fost educat în sistemul de educație publică din California. Este îmbucurător să aud că, în urma câștigului meu și sistemul școlar din California beneficiază foarte mult”, a declarat Edwin, potrivit Cărții Recordurilor. Chiar dacă a fost numit, el a optat să nu participe la anunțul de presă sau să dezvăluie alte informații despre el însuși, deoarece dorește să-și păstreze intimitatea.

Conform legislației californiene, câștigătorii loteriei au la dispoziție un an pentru a-și depune biletul câștigător, iar numele și câștigurile lor trebuie anunțate ca parte a evidenței publice. Orice câștiguri nerevendicate sunt acordate sistemului public de învățământ al statului. Chiar dacă premiile au fost revendicate cu această ocazie, sistemul școlar din California a primit în continuare peste 156 de milioane de dolari ca urmare a vânzărilor de bilete de loterie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net