S-a câștigat cel mai mare premiu loto din istorie: 2.04 miliarde de dolari!

Un jucător de Powerball din California a dat mâna cu norocul și a câștigat cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile, 2.04 miliarde de dolari.

Biletul câștigător a fost vândut la un centru de servicii din California (Foto: Profimedia)
Biletul câștigător a fost vândut la un centru de servicii din California (Foto: Profimedia)

Câștigătorul nu și-a ridicat încă premiul

Citește și: Un român a dat lovitura! A investit 18,5 lei și a câștigat 1,7 milioane de euro

Deținătorul biletului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită încă, poate alege să ia o sumă forfetară redusă, înainte de impozitare, de 997.6 milioane de dolari în numerar, sau să primească întreaga sumă, dar în 29 plăți anuale. Biletul câștigător a fost vândut la un centru de servicii, din Altadena, Los Angeles.

Iată și: Cine este românul care a câștigat cel mai mare premiu din istoria loto, categoria Joker. Milionar în euro peste noapte

La rândul său, centrul primește un bonus de 1 milion de dolari pentru vânzarea biletului câștigător, conform loteriei din California. Anunțul a avut loc marți, iar Carolyn Becker, un purtător de cuvânt al loteriei, a declarat că norocosul câștigător nu s-a prezentat încă să își ridice premiul, conform CBS NEWS.

Vezi și: Blestemul loteriei i-a curmat viaţa. A câștigat 35 de milioane de euro, dar ghinionul a urmărit-o

Jackpot-ul a avut, anterior, un record de 1.9 miliarde de dolari, dar a crescut la 2.04 miliarde de dolari până la momentul extragerii. Potrivit Asociației Multi-State Lottery, premiul de marți a fost câștigat la cea de-a 41-a extragere, marcând cel de al șaselea câștig al jackpot-ul Powerball în 2022.

Deși experții financiari îi avertizează să nu spună nimănui că sunt câștigători, numele persoanelor care revendică premiul este considerat drept o înregistrare publică în statul California. Dar, ar putea trece ceva timp până când identitatea câștigătorului Powerball este dezvăluită.

Te-ar putea interesa și: Culmea ghinionului! O americancă a băgat la mașina de spălat lozul câștigător

În California, câștigătorii au la dispoziție un an pentru a-și revendica premiul, potrivit site-ului web al loteriei de stat. Între timp, proprietarul centrului, Joseph Chahayed Sr., care a primit cecul bonus de 1 milion de dolari, a spus că vrea să împartă banii cu cei 11 nepoți ai săi. „Fiul meu așteaptă un bebeluș în două luni, așa că suntem încântați că putem sărbători frumos venirea unui alt copil”, a spus Chahayed.

Află mai multe despre: Doi bunici generoși care au câștigat la loterie vor să doneze toți banii copiilor și nepoților: „Depinde de ei să decidă cine primește ce!”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net