Cel mai mare preț plătit la licitație pentru un articol purtat de Prințesa Diana. Suma este exorbitantă

#Casa Regală a Marii Britanii

Prințesa Diana a purtat multe ținute care au lăsat în urmă un impact de neșters asupra istoriei modei. De la rochia ei de mireasă de neuitat, până la ținuta de cocktail neagră din catifea, numită „rochia ei de răzbunare” în mass-media, simțul îndrăzneț al stilului Dianei a devenit parte din moștenirea ei.

Cel mai mare preț plătit la licitație pentru un articol purtat de Prințesa Diana
Cel mai mare preț plătit la licitație pentru un articol purtat de Prințesa Diana

Ce articol vestimentar a doborât recordul 

Însă, joi, la New York, recordul pentru cel mai mare preț plătit la licitație pentru o haină purtată de Prințesa Diana nu a fost doborât de o rochie de seară elegantă sau de un accesoriu rar de designer. În schimb, a fost vorba despre un tricotaj country casual.

Un pulover cu oițe, purtat pentru prima dată de regretata Diana când a participat la un meci de polo în 1981, a fost vedetă la cea mai recentă licitație Sotheby’s Fashion Icons din New York, și a adus 1.143.000 de dolari în doar 15 minute de licitare, scriu cei de la CNN.

Cel mai valoros pulover vândut vreodată la licitație

Modelul puloverului Prințesei Diana. Sursa: Sotheby's.
Modelul puloverului Prințesei Diana. Sursa: Sotheby's.

Anterior, prințul vânzărilor record pentru o piesă din garderoba Dianei a fost deținut de o rochie de bal Victor Edelstein, concepută pentru ea în 1989. Rochia fără bretele, maro, din catifea, a fost în mare măsură privită ca un exemplu esenţial de maturizare vestimentară a Dianei. Acea ținută a adus la licitație 604.800 de dolari la începutul acestui an.

Dar tricotul ciudat vândut acum nu numai că a eclipsat acea sumă record, ci a devenit și cel mai valoros pulover vândut vreodată la licitație. Acest record a fost deținut anterior de un cardigan al lui Kurt Cobain, pe care acesta l-a purtat în timpul unui spectacol Nirvana la MTV Unplugged.

Creat în 1979 de designerii de tricotaje Sally Muir și Joanna Osborne sub eticheta lor Warm & Wonderful, puloverul Dianei prezintă un model de oi albe aranjate în rânduri. O oaie neagră iese în evidență din mulțime pe partea din față a puloverului.

Sotheby's va oferi unul dintre cele mai emblematice look-uri ale Prințesei Diana - faimosul pulover de oaie din lână roșie și albă - în septembrie, la New York, în cadrul licitației sale inaugurale Fashion Icons, cu o estimare de 50/80.000 USD (40.000/70.000 GBP). Se cunosc deja multe despre acest design îndrăgit și emblemă a istoriei regale, dar o nouă parte a poveștii va fi dezvăluită așa cum apare acum la licitație pentru prima dată.

Deși îi suntem pentru totdeauna datori pentru impactul pe care l-a avut asupra afacerii noastre, cea mai profundă apreciere a noastră constă în cunoașterea faptului că a împărtășit o legătură unică cu designul oilor negre”, au spus designerii Muir și Osborne despre Prințesa Diana într-un comunicat.

La ce sumă a fost estimat puloverul prima dată

Inițial, puloverul a fost estimat să ajungă între 50.000 și 80.000 de dolari, dar după un total de 44 de oferte, prețul a ajuns de 14 ori mai mare decât se aștepta, potrivit Sotheby’s.

Suntem încântați că acest pulover prețuit și-a găsit acum o nouă casă, purtând cu el moștenirea de durată a Prințesei Diana”, au spus Muir și Osborne într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net