Cel mai tare secret pentru o recoltă bogată. Ce trebuie să pui la rădăcina plantelor pentru a înflori repede și spectaculos

Ultima actualizare:

Grădinarii iscusiți dețin o serie de trucuri și secrete pentru a-și crea o recoltă cât mai bogată și sănătoasă. Pentru obținerea unei recolte cât mai dezvoltate, este foarte important ca solul să fie tratat corespunzător, astfel că o soluție făcută pe baza unor ingrediente naturale poate face minuni pentru rădăcina plantelor. 

Secrete grădinărit / foto: Pixabay
Secrete grădinărit / foto: Pixabay

Persoanele pasionate de grădinărit trebuie să știe că există mai multe soluții care pot fi pregătite din ingrediente simple, deloc costisitoare, iar unele dintre ele se află chiar în casa lor. De exemplu, anumite alimente din frigider pot fi reciclate în acest sens și din ele făcute soluțiile pentru îngrijirea solului sau a plantelor. 

Soluția din lapte, benefică pentru grădină 

Laptele reprezintă un înlocuitor promițător al îngrășămintelor din comerț care sunt folosite de către majoritatea agricultorilor. În schimb, laptele poate fi o soluție mult mai avantajoasă. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să combini 50% lapte, fie că este lichid sau pudră, cu 50% apă, iar soluția obținută se varsă la rădăcinile și tulpinile plantelor. 

Cojile de ouă fac minuni pentru plante 

Din ce în ce mai multe întrebuințări le sunt atribuite cojilor de ou, pe care românii cunoscători nu le aruncă niciodată. Acestea sunt bogate în calciu benefic pentru rezistența și grosimea plantelor. Trebuie să golești oul, să speli cojile acestuia, pe care ulterior le lași la uscat în soare. 

O altă variantă este aceea în care ouăle sunt lăsate la fermentat într-un borcan care este umplut cu apă și lăsate acolo vreme de o săptămână. Ulterior, cojile de ou sunt pisate și folosite ca îngrășământ, fiind aplicate la rădăcina plantelor. 

Cojile de banane

Cojile de banane intră și ele în scenă datorită calciului, magneziului și sulfului pe care le oferă plantelor. Cojile de banane conțin un procent de 42% potasiu și 25% fosfor. 

Pentru a fi folosite corect, ele se pun vreme de câteva zile la fermentat, în borcan. Apoi, soluția obținută se toarnă la rădăcinile și tulpinile plantelor din grădină. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
man at supermarket jpg
banner Anca Turcasiu png
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
napoli 5711208 1280 jpg
Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen  Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca jpeg
jewels 1090711 1280 jpg
4 front asistati jpg
durau jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net