Cine a fost prințesa care și-a părăsit soțul și a fugit cu un lăutar maghiar

Ultima actualizare:

Clara Ward s-a căsătorit, la vârsta de 16 ani, cu Prințul Joseph de Caraman-Chimay. Era fiica tânără și frumoasă a unei familii foarte bogate din Detroit. După ce au făcut doi copii, prințesa Clara a fugit în lume cu lăutarul maghiar Rigo Jancsi. S-au căsătorit în Ungaria, unde a avut timp să-și învețe soțul să scrie și să citească. Însă în cele din urmă a divorțat și de acesta. 

Prințesa Clara Foto: Wikimedia Commons
Prințesa Clara Foto: Wikimedia Commons

Clara a devenit prințesă la 16 ani 

La începutul anului 1890, s-a anunțat că Prințul Joseph de Caraman-Chimay, membru al Parlamentului belgian, care călătorea prin Statele Unite, a cerut-o în căsătorie pe Clara Ward, fiica tânără și frumoasă a unei familii foarte bogate din Detroit. În afară de titlul nobiliar, Joseph nu prea avea mare avere și nici frumusețea nu-l dădea afară din casă.

Însă Clara a fost încântată că devenea prințesă, așa că s-au căsătorit pe 20 mai 1890, la Paris. Mireasa avea 16 ani, iar ginerele, 31 de ani și la scurt timp li s-au născut doi copii, Marie Elisabeth Catharine Anatole și Marie Joseph Anatole Pierre Alphonse. Ci doi soți frecventau lumea bună a Parisului și cele mai scumpe restaurante. Renumitul bucătar Escoffier și-a numit două preparate, Oeufs à la Chimay și Poulare Chimay, inspirat de Prințesa Clara.

Clara a fugit în lume cu lăutarul maghiar Rigo 

După nașterea celui de-al doilea copil, la începutul lunii noiembrie 1896, prințul și prințesa Chimay sărbătoreau într-un restaurant elegant din Paris, unde cânta la vioară lăutarul maghiar, Rigo Jancsi. Și lui Rigo i s-au aprins călcâiele după prințesă, așa că, după mai multe întâlniri secrete, în decembrie au fugit împreună în lumea largă.

Când ziarul Ludington Record din 24 decembrie a publicat, sub titlul „Gone with a Gypsy”, știrea despre fuga Clarei, familiei ei nu i-a venit să creadă, mai ales că se spunea că Prințul Joseph inițiase procedura de divorț. În edițiile următoare, ziarul a scris că cei doi amanți s-au refugiat la Budapesta. 

Cei doi s-au căsătorit în Ungaria 

În Ungaria, s-a creat o prăjitură cu blat de cacao, glazură de ciocolată și cremă de frișcă și ciocolată numită Rigo, inspirată de nemaiauzita poveste de amor. Prințul de Caraman-Chimay a obținut divorțul pe 19 ianuarie 1897, iar cei doi „porumbei” s-au căsătorit în Ungaria, unde Clara a avut timp să-și învețe soțul să scrie și să citească. 

Rigo a înșelat-o pe Clara, motiv pentru care au divorțat 

Întoarsă în Europa, prințesa a pozat în costume deochiate inspirate din spectacolele de la Folies Bergère și Moulin Rouge, iar Toulouse-Lautrec a realizat o litografie, care o reprezenta împreună cu Rigo, intitulată „Idylle Princière”. Fotografiile Clarei apăreau pe cărți poștale, de multe ori în poziții necuvinciose, fapt care l-a făcut pe împăratul Wilhelm al II-lea să interzică afișarea lor în Imperiului German.

Nu lipsa banilor a destrămat cuplul, ci sângele prea fierbinte al lui Rigo, care-l făcea să-și înșele nevasta. Au divorțat destul de repede, iar Clara s-a îndrăgostit de Peppino Ricciardo, un chelner pe care l-a cunoscut într-un tren. Prințesa de Caraman-Chimay, căci tot așa i se spunea, a trecut la al treilea soț, signor Cassalota, un șef de gară al căilor ferate italiene care, în timpul liber, era ghid pentru turiștii care mergeau pe Vezuviu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
hannah rose papusi jpg
imelda marcos jpg
vreme ploi jpg
cigarette 8771248 1280 png
sammy basso jpg
sososca amalia amalia jpg
Morminte romane descoperite în Israel (© Emil Aladjem / Israel Antiquities Authority)
borcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net