Prințesa care a fost obligată să-și abandoneze copilul. Trebuia să devină soția unui prinț moștenitor, dar s-a căsătorit în secret cu un baron

Născută pe data de 9 noiembrie 1723 la Berlin, prințesa Anna Amalia a Prusiei a fost unul dintre cei zece copii ai lui Frederic Wilhelm I al Prusiei și ai Sofiei Dorothea de Hanovra. A început să studieze muzica după moartea tatălui ei și a devenit, cu timpul, cunoscută ca patroană a muzicienilor și compozitorilor. A fost considerată o posibilă mireasă pentru Adolf Frederic, prințul moștenitor al Suediei, s-a căsătorit în secret cu un baron, a fost obligată să își abandoneze copilul și a ajuns să își dedice întreaga viață muzicii și rugăciunilor.

Anna Amalia, prințesa obligată să-și abandoneze copilul / Foto: Captură video
Anna Amalia, prințesa obligată să-și abandoneze copilul / Foto: Captură video

Prințesa Anna Amalia s-a născut pe 9 noiembrie 1723 la Berlin și a fost unul dintre cei zece copii ai lui Frederic Wilhelm I al Prusiei și ai Sofiei Dorothea de Hanovra. Mai mică cu 11 ani decât fratele ei, viitorul Frederic cel Mare, în ciuda faptului că ambii copii aveau înclinații muzicale, Anna a putut studia abia după moartea crudului ei tată care ura muzica. Tânăra a învățat să cânte la clavecin, flaut și vioară, primind primele lecții chiar de la fratele ei.

Totodată, a fost considerată o posibilă mireasă pentru Adolf Frederic, prințul moștenitor al Suediei. Însă, având de ales între ea și sora ei, Louisa Ulrika, reprezentanții acestuia au preferat-o pe cea din urmă. Anna Amalia s-a căsătorit în secret, în anul 1743, cu baronul Friedrich von der Trenck. Devenit rege al Prusiei, fratele ei, Frederic al II-lea, a aflat de mariaj observând că a rămas însărcinată, iar, plin de furie, a trimis-o la Abația Quedlinburg, o mănăstire protestantă unde se refugiau pentru a naște femeile aristocrate care urmau să aibă copii din afara căsătoriei.

Doar câteva dintre operele ei au supraviețuit

De asemenea, a anulat căsătoria, iar baronul von der Trenck a fost încarcerat timp de zece ani. Prințesa Anna a continuat să corespondeze cu el până la moarte și, din păcate, despre soarta copilului nou-născut nu există astăzi nicio informație.

Anna a devenit stareță la Quedlinburg în anul 1755, dar a ales să-și petreacă timpul la Berlin, unde s-a dedicat muzicii și a devenit cunoscută ca patroană a muzicienilor și compozitorilor, potrivit dosaresecrete.ro. A început să studieze serios teoria muzicii și compoziția cu profesorul Johann Philipp Kirnberger, un fost student al lui Johann Sebastian Bach, în anul 1758, și a creat mai multe compoziții. Din nefericire, doar câteva dintre operele ei au supraviețuit.

Prințesa Anna Amalia nu s-a mai căsătorit niciodată și și-a dedicat întreaga viață muzicii și rugăciunilor. Pe data de 30 martie 1787, la vârsta de 63 de ani, s-a stins din viață la Berlin și a fost înmormântată în cripta Hohenzollern din Catedrala din oraș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net