Cluj sau București? 5 aspecte la care orașul supranumit „inima Transilvaniei” stă mai bine decât Capitala României

Ultima actualizare:

Deși București este locul în care „banii fac legea”, iar populația este de peste 4 milioane de locuitori, totuși, există anumite argumente pentru care Cluj ar putea să fie la fel de bine Capitala României. 

5 aspecte la orașul supranumit „inima Transilvaniei” stă mai bine decât Capitala României
5 aspecte la orașul supranumit „inima Transilvaniei” stă mai bine decât Capitala României

Între Cluj-Napoca și București a existat mereu o rivalitate. În timp ce orașul supranumit „inima Transilvaniei” este unul dintre cele mai dorite orașe, „micul Paris” este locul în care se dă ora exactă, iar banii circulă pe bandă rulantă. Există, însă, anumite motive pentru care Clujul ar trebui să fie Capitala României, și nu Bucureștiul.

Motivele pentru care Cluj-Napoca ar putea fi Capitala României

În urmă cu ceva timp, Bucureștiul a devenit unul dintre cele mai importante centre de afaceri din Europa de Est. Nici Clujul nu se află pe o treaptă inferioară, căci s-a transformat în „Raiul IT-iștilor” din România. Mai mult, s-a spus în repetate rânduri că salariile din „Orașul Comoară” sunt mai mari decât cele din București, cel puțin în domeniul IT. Asta pentru că specialiștii IT din Cluj-Napoca sunt mai puțini decât în Capitală.

În altă ordine de idei, în comparație cu București, Clujul are acces direct la rețeaua de autostrăzi directe către Europa. De exemplu, din Capitală ai nevoie de aproape 24 de ore în plus pentru a traversa Carpații pentru a ajunge în țările din Occident.

Clujul, denumit „Orașul Comoară” este considerat capitala neoficială a Transilvaniei și este un important centru cultural. Are 700.000 de locuitori și găzduiește aproximativ 10 universități, inclusiv celebra Universitate Babeș Bolyai, unde studiază 50.000 de studenți. În plus, această universitate a fost etichetată de către Times Higher Education, drept cea mai bună din țară.

Pe de altă parte, dacă vorbim de infrastructură, București este mult mai dezvoltat, iar existența metroului este un plus față de Cluj. Totuși, orașul din Transilvania oferă soluții de trafic mai avantajoase, astfel că locuitorii pierd mai puțin timp în trafic. Din acest motiv, mai multe companii renumite și-au mutat sediile din Muntenia, în Transilvania.

Cluj, un oraș mai tânăr decât București

Potrivit statisticilor, 37% din populația Clujului, chiar și cei care nu au buletin de Cluj, au vârste cuprinse între 20 și 34 de ani. Pe de altă parte, în București, tinerii care au vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani constituie doar 23% din populația totală a Capitalei. În concluzie, orașul supranumit „inima Transilvaniei” este un oraș mai tânăr și mai plin de viață. În plus, aici locuitorii sunt mai puțin stresați, decât cei din București.

În anul 1918, când Transilvania s-a unit cu România, între provinciile care au aparținut Imperiului Austro-Ungar și Țările Românești era o diferență de organizare administrativă, de prosperitate financiară, de civilizație și nu numai. Ei bine, deși a trecut mai bine de un secol de atunci, încă există zone mult mai bine organizate în Transilvania, decât în celelalte regiuni. Important de menționat este că orașul Cluj-Napoca se numără printre acestea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net