Creaturile cu opt picioare care trăiesc pe fețele oamenilor. Cum scăpăm de aceste vietăți
Click! îți spune ce sunt creaturile cu opt picioare care trăiesc pe fețele oamenilor. Da, ai citit bine! 90% dintre persoane au în acest moment astfel de vietăți pe piele.
Universul e un loc magic, iar simpla noastră existență e un miracol. Sunt însă momente când miracolul ia forme bizare și se ascunde în locuri în care nu te-ai fi gândit niciodată.
Astăzi vom face cunoștință cu niște „creaturi” care sunt localizate chiar în zona feței noastre. Nu vă speriați, nu e nimic periculos, chiar dacă aceste vietăți e posibil să depună ouă chiar în acest moment. După 14 zile vor muri, iar ciclul se repetă la infinit. Știm, ai fi preferat un alt de miracol.
Unde sunt localizate creaturile cu 8 picioare
Evident, vorbim despre organisme minuscule. Acestea trăiesc pe părțile laterale ale nasului, pe frunte, pe gene și pe canalul urechii umane. Sunt cunoscute sub denumirea de Demodex sau acarianul feței.
Este interesant faptul că aceste organisme minuscule preferă să se deplaseze atunci când e întuneric. Creaturile cu 8 picioare se ascund în foliculul pilos și nu sunt deloc iubitoare de lumină.
Aceste viețuitoare trăiesc în porii oamenilor și se hrănesc cu sebumul pe care pielea îl secretă în mod constant. Ele se împerechează și depune ouă, iar după 14 zile de viață mor și se descompun.
În general, la oameni există două tipuri de astfel de paraziți: Demodex folliculorum, care are o lungime de 0,3-0,4 mm, și Demodex brevis, care este puțin mai mic (0,15-0,2 mm).
Ambii acarieni sunt semitransparenți, aproape invizibili ochiului liber, dar pot fi văzuți la microscop. Au fiecare câte 4 perechi de picioare, care îi ajută să se miște destul de repede, cu o viteză de 8-16 mm/h.
Cum poți scăpă de organismele minuscule de pe față
În primul rând trebuie precizat că persoanele cu pielea grasă pot fi mai vulnerabile la infestarea cu acarienii de tip Demodex brevis, deoarece aceștia preferă să se hrănească cu glandele sebacee, potrivit smartmedic.ro.
Conform studiilor, femeile care folosesc foarte mult machiaj tind să aibă mai des parte de aceste organisme minuscule. Riscul este și mai mare în cazul femeilor care obișnuiesc să nu se demachieze seara.
Majoritatea oamenilor sunt doar purtători de Demodex şi nu dezvoltă simptome. Acarienii Demodex sunt de obicei inofensivi, dar pot cauza probleme persoanelor cu sistem imunitar slăbit. Din păcate, nu prea există soluții pentru a scăpa complet de aceste „creaturi”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!