Criminalul care și-a ucis mama, soția și cei trei copii, pentru a ajunge în Rai. Cine a fost John List

Ultima actualizare:

Este greu de crezut că un bărbat și-a ucis mama, soția și cei trei copii, considerând că este singurul mod în care familia sa va ajunge sigur în Rai. Este cazul real al lui John List, care părea să fie fiul, soțul și tatăl perfect. Într-o zi, la sfârșitul anului 1971, și-a împușcat, pe rând, fiecare membru al familiei și apoi a dispărut timp de 18 ani.

John List, criminalul care și-a ucis familia, vrând să o trimită în Rai / Foto: Colaj captură video
John List, criminalul care și-a ucis familia, vrând să o trimită în Rai / Foto: Colaj captură video

John List era contabil şi muncea din greu la o bancă din oraşul american Jersey, nu departe de locuinţa sa. A muncit din greu pentru a-și întreține familia. Conacul din New Jersey în care locuia împreună cu mama, soția și cei trei copii, avea 19 camere. Păreau exemplul perfect de familie fericită. Mergeau la biserică în fiecare duminică, iar John rămânea şi preda la şcoala de duminică.

Asta până când, în anul 1971, şi-a pierdut locul de muncă. Avea 46 de ani, iar alte locuri de muncă păreau să nu existe pentru el. Nu putea suporta să spună familiei sale despre pierderea veniturilor. A început să-şi petreacă zilele în gară, citind ziarele şi sustrăgând în secret bani din contul mamei sale pentru a putea plăti ipoteca în continuare.

Soluția pe care avea să o găsească pentru a nu se face de râs în rândul comunităţii şi că va trăda principiile învăţate de la tatăl său, a fost uciderea mamei, soţiei şi a copiilor săi. Astfel, pe 9 noiembrie 1971, John List şi-a împuşcat soţia, pe nume Helen, fiica sa de 16 ani - Patricia, fiul său de 15 ani - John, fiul său de 13 ani – Frederick, și mama sa, Alma, în vârstă de 85 de ani. Soţia sa a fost prima. I-a văzut pe copii plecând la școală și apoi a împușcat-o în bucătărie în timp ce își bea cafeaua obișnuită de dimineață. Apoi, a urcat la etaj, unde şi-a ucis mama, care stătea în pat.

A aşezat trupurile membrilor familiei sale în salon

John List cu soţia, Helen, și cei 3 copii - Patricia, John și Frederick / Foto: Captură video
John List cu soţia, Helen, și cei 3 copii - Patricia, John și Frederick / Foto: Captură video

A ucis-o pe Patricia când s-a întors acasă de la școală, apoi pe fiul cel mic, Frederick. Și-a făcut un sandviș, după care a mers la bancă şi şi-a închis conturile, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A mers apoi să-şi susţină fiul cel mare, care avea un meci de fotbal la liceu. După meci, l-a condus pe acesta acasă, împuşcându-l în piept.

John List a aşezat trupurile membrilor familiei sale în salon, pe nişte saci de dormit, lăsând deasupra un bilet adresat pastorului său, în care mărturisea că se temea pentru familia sa care, confruntându-se cu o lume plină de răutate şi sărăcie, se va întoarce împotriva lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, i-a ucis pentru a le asigura membrilor familiei sale un loc în Rai.

Și nu avea de gând să sufere consecințele faptei sale. Într-un efort de a deruta poliția, el a curăţat temeinic locul crimelor, s-a decupat din toate fotografiile din casă, a anulat toate livrările şi contractele şi a sunat la şcoală pentru a-şi învoi copiii, spunând că vor pleca într-o vacanţă timp de câteva săptămâni. Ulterior, a aprins luminile și radioul, lăsând imnurile religioase să cânte în camerele goale ale casei.

Nu a mai fost văzut timp de 18 ani

A dormit în casă în acea noapte, în timp ce toată familia sa zăcea, fără viaţă, în salon, apoi a ieșit pe ușă în dimineața următoare și nu a mai fost văzut timp de 18 ani. A trecut o lună înainte ca vecinii, curioși de luminile care erau aprinse constant, să înceapă să suspecteze că ceva nu era în regulă. Când autoritățile au intrat în casa din Westfield, New Jersey, pe 7 decembrie 1971, au auzit muzică de orgă și au găsit cadavrele şi biletul lui John. Bărbatul a explicat că trupurile din casă sunt membrii familiei sale, pe care i-a ucis din milă. Astfel, spunea el, le-ar fi salvat sufletele persoanelor pe care le-a iubit.

FBI-ul i-a găsit mașina parcată pe Aeroportul Internațional Kennedy din New York, însă niciun indiciu de locul unde ar fi bărbatul. Timp de 18 ani, John List nu a fost găsit. Însă, atunci a intrat în scenă criminalistul Frank Bender. Acesta realiza portrete ale infractorilor căutaţi de mulţi ani, cum şi-i imagina el îmbătrânind.

Portretul a fost extrem de reuşit. Iar când a fost publicat la televizor, în data de 21 mai 1989, împreună cu povestea crimelor sale înfiorătoare, peste 22 de milioane de telespectatori au văzut imaginea ucigaşului, iar o femeie din Richmond, Virginia, a alertat autoritățile, potrivit New York Times.

Cum a fost găsit criminalul care și-a ucis întreaga familie

Ea credea că vecinul ei, Robert Clark, semăna izbitor cu criminalul, mai ales că era și contabil și mergea la biserică. Anchetatorii au mers la locuinţa lui Robert Clark, unde au găsit-o pe soţia lui, care le-a spus că l-a întâlnit pe Robert la biserică. Așa a pus povestea femeii capăt unei căutări care a durat vreme de 18 ani. John List își schimbase numele, fiind acum Robert Clark, și s-a mutat în Richmond, unde a început o nouă viaţă. A fost arestat în data de 1 iunie 1989, la nouă zile de la momentul în care portretul realizat de criminalist a fost difuzat la TV.

La procesul său din 1990, avocații au susținut că John List a suferit de PTSD, afecțiune dobândită în al timpul celui de Al Doilea Război Mondial și în Coreea. Psihologii credeau mai degrabă că trecea printr-o criză a vârstei de mijloc și, după cum a subliniat juriul, aceasta nu a fost o scuză pentru uciderea a cinci oameni nevinovați. Judecătorul l-a condamnat la cinci pedepse consecutive de închisoare pe viaţă. John List a murit în închisoare în anul 2008, la vârsta de 82 de ani.

Într-un interviu din 2002, criminalul a spus că nu s-a sinucis după ce și-a ucis propria familie, deoarece a simțit că acest lucru l-ar împiedica să ajungă în Rai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net