Cu ce s-a ocupat Alexandru Ioan Cuza înainte de a ajunge domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești. Nimeni nu și l-ar fi imaginat în această postură

Alexandru Ioan Cuza, unul dintre cei mai cunoscuți domnitori, a rămas chiar și acum viu în amintirea oamenilor. Despre primul domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești se știe că a avut o viață plină de experiențe controversate și este amintit și acum pentru reformele pe care le-a făcut când a fost numit domnitor.

Alexandru Ioan Cuza a practicat meserie de profesor
Alexandru Ioan Cuza a practicat meserie de profesor

Înainte de a a fi ales domnitor, Alexandru Ioan Cuza a avut o altă meserie. Anumite povești legate de viața lui amintesc că acesta a fost profesor de fizică și chimie.

Alexandru Ioan Cuza a practicat meseria de professor

Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a fost primul domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești și a avut un rol esențial în formarea României moderne. Una dintre cele mai interesante povești legate de el este că, înainte de a fi ales domn, a fost profesor de fizică și chimie la Academia Mihăileană din Iași.

Cine a fost amanta lui Alexandru Ioan Cuza

Cunoscut drept făuritor al Micii Uniri și domnitorul care a pus bazele modernității în cele două principate române, viața personală a acestuia a fost una extrem de controversată.

Haideți să ne amintim despre Maria Obrenovici, femeia care l-a sedus pe Alexandru Ioan Cuza și, în cele din urmă, i-a devenit amantă. La acea vreme, era considerate una dintre cele mai frumoase și mai pasionale femei, astfel că domnitorul Moldovei nu a stat neclintit în fața ei. În ciuda faptului că deja avea o soție, Alexandru Ioan Cuza avea mai multe escapade amoroase la activ, semn că mariajul lui nu a fost un impediment.

Maria Obrenovici nu a fost doar „amanta perfectă”, ci și o femeie despre care s-a crezut că are antene puternice în lumea politică, fiind luată în calcul ipoteza potrivit căreia ea ar fi contribuit la complotul care l-a forțat pe domnitor să abdice.

La un an de zile de la înfiriparea idilei, Maria a primit o casă din partea domnitorului, situată în Strada Biserica Amzei, din București, astfel că acesta o vizita zilnic.

Femeia i-a dăruit lui Alexandru Ioan Cuza doi fii, pe Dimitrie și Alexandru. Îndrăzneala lui a atins cote maxime în momentul în care i-a cerut soției sale, Elena, să-i adopte pe băieți, cu pretextul că sunt orfani și sunt supraviețuitorii unor inundații. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net