Cu ce scriitor celebru l-ar fi înșelat Veronica Micle pe Mihai Eminescu? Povestea lor de dragoste a fost plină de iubire și pasiune

Cu toții cunoaștem povestea de iubire plină de pasiunea dintre marele poet român Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Relația celor doi a fost plină cu momente de gelozie, pasiune arzătoare, despărțiri și împăcări. De asemenea, este bine cunoscut și faptul că cei doi s-au înșelat reciproc. 

Veronica Micle se pare că l-ar fi înșelat pe Eminescu cu Ion Luca Caragiale. Foto: Click.
Veronica Micle se pare că l-ar fi înșelat pe Eminescu cu Ion Luca Caragiale. Foto: Click.

Când s-a îndrăgostit Veronica Micle de Eminescu

Se cunosc multe detalii despre amantele poetului, însă, în ceea ce o privește pe Veronica Micle lucrurile sunt mult mai complicate. Sunt voci de la acea vreme care au susținut că femeii îi plăcea să flirtreze și nu spunea nu unei aventuri.

Veronica îl cunoaște pe Mihai Eminescu în anul 1872. Pe atunci, acesta era student, iar ea era căsătorită și avea doi copii. Se pare că a fost de dragoste la prima vedere, iar aceasta a fost atât de mare încât cei doi au început o poveste fulminantă de iubire.

Mai mult de atât, se pare că Veronica Micle se îndrăgostise de el dinainte de a-l întâlni, pe vremea când doar îi citise poeziile în ”Convorbiri Literare”.

Cum a ajuns să fie cu Ion Luca Caragiale

În anul 1879 moare soțul Veronicăi și deși nimic nu le mai stătea în cale, Eminescu nu a cerut-o în căsătorie. Poate că și din această pricină ea a ajuns să aibă o relație cu Ion Luca Caragiale, care era un bun prieten al poetului. 

În 1877, Eminescu a plecat să lucreze la București, iar Veronica a rămas la Iași. Acesta este momentul când cei doi s-au distanțat. Virginia, fiica cea mica a Veronicăi, a mărturisit peste ani că prin mai-iunie 1880, mama sa ar fi născut un copil mort, al cărui tată ar fi fost Eminescu. Iar acest eveniment l-a făcut pe poet să se ducă din ce în ce mai rar să o vadă. Astfel, Veronica ar fi acceptat avansurile lui Caragiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
regina maria jpg
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
autostrada 10 arabia saudita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net