Cum a murit Vlad Țepeș. Ce s-a ales cu trupul domnitorului după ce a decedat

Vlad Țepeș, cunoscut pentru metodele sale aspre de a face dreptate, rămâne un personaj enigmatic și moartea lui este la fel de misterioasă precum viața sa.

Moartea lui Vlad Țepeș este legendară / foto: arhiva
Moartea lui Vlad Țepeș este legendară / foto: arhiva

Se spune că s-a născut în Sighișoara în 1431, fiind fiul lui Vlad Dracul, iar notorietatea sa s-a datorat modului său unic de a trata dușmanii, prin metoda înțepării în țeapă.

Pe parcursul domniei sale în Țara Românească a fost privit ca un conducător crud și înfricoșător, alimentând numeroase legende și povești misterioase care îl înconjoară și astăzi.

Sfâșitul lui Țepeș este legendar

Vlad Țepeș a avut trei perioade de domnie, iar recent, un serial de pe Netflix a adus povestea sa în atenția publicului larg, subliniind interesul global pentru figura sa.

Sfârșitul său a fost la 18 decembrie 1476, însă modul în care a murit a devenit la fel de legendă ca și el însuși.

Unele surse indică trădarea din partea apropiaților săi, cu boierii care l-ar fi ucis pe dealurile din Daia, iar altele menționează că ar fi fost asasinat de Basarab Laiotă cel Bătrân în drum spre lupta cu turcii, un eveniment consemnat în surse istorice variate.

Nu se știe exact unde a fost îngropat trupul lui Vlad Țepeș

Legat de soarta trupului său, există variante care afirmă că ar fi fost decapitat, iar capul trimis sultanului la Istanbul, în timp ce corpul ar fi fost înmormântat în România, la Mănăstirea Comana, pe care chiar el ar fi ctitorit-o.

Alte ipoteze indică posibilitatea înhumării sale la Mănăstirea Snagov, însă cercetările nu au confirmat decât prezența a câtorva oase provenite de la un cal în mormântul respectiv.

Pe lângă aceste variante, există chiar speculații că ar fi fost îngropat în Napoli, după ce a fost ucis de turci, și că fiica sa l-ar fi răscumpărat ulterior.

Toate aceste teorii și povești contribuie la aura de mister care înconjoară viața și moartea lui Vlad Țepeș, făcându-l un personaj fascinant și enigmatic în istoria mondială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net