Cum a reușit un român să viziteze 72 de țări. Secretul care te va ajuta să călătorești mai mult

La doar 34 de ani, românul Bogdan Veselovski a atins recordul de 72 de țări vizitate până în prezent, iar pentru asta nu a fost nevoit să scoată din buzunar sume exorbitante de bani. Dimpotrivă, cu un buget stabilit de maxim 5 dolari pe zi, Bogdan a reușit să călătorească în aproape întreaga lume, fără a plăti transport sau cazare.

Bogdan Veselovsk. Sursă foto: Arhivă personală
Bogdan Veselovsk. Sursă foto: Arhivă personală

Bogdan Veselovski s-a născut în București, însă a copilărit în Argeș. A absolvit Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine la Universitatea din București. De-a lungul timpului, românul a absolvit diverse cursuri de turism, teatru și radio.

Care este, de fapt, povestea lui Bogdan Veselovsk

Datorită studiilor sale, Bogdan a avut oportunitatea de a lucra vreme de ani buni pe post de consultant educațional, având astfel ocazia de a se implica în nenumărate proiecte de voluntariat din întreaga lume. Având funcția de profesor, a reușit să viziteze Malawi, Ecuador sau Rusia, iar în Iordania și Chile a ajuns prin prisma meseriei de ghid turistic.

,,Recent, am citit un articol despre cum au descoperit cercetătorii gena DRD4-7R, supranumită și „gena călătorului“. Eu, cu siguranță, o am în cantități exagerate, probabil moștenită din familie, căci mama e ghid turistic, o mătușă, de asemenea, pe deasupra și arheolog, însă probabil s-a declanșat în facultate când am început să cutreier și să descopăr țara.

De când m-am mutat în București ca student, n-am petrecut nicio vară în Capitală. Am străbătut toate județele ba cu trenul, ba cu autostopul, ba la mare, ba la munte!”, a povestit Bogdan, potrivit Adevărul.

,,Secretele” lui Bogdan Veselovski. Cum reușește să călătorească cu bani puțini

De-a lungul experiențelor sale, Bogdan poate oferi acum  sfaturi despre cum putem călători în lume, fără să avem nevoie de sume mari de bani. Iată ce strategii s-au dovedit utile pentru el.

,,Ce-i drept, în mod special în afara Europei, se întâmplă destul de des ca nici acei 5 dolari să nu-i cheltuiesc, deoarece în locurile mai puțin dezvoltate, mai puțin turistice, ospitalitatea e la mare preț și ești pur și simplu invitat în casa localnicilor la masă sau chiar ți se oferă un loc de dormit.

Cât despre transport și cazare, nu cheltui niciun bănuț deoarece merg cu autostopul sau pe jos, folosesc cortul sau aplicații precum CouchSurfing unde sunt găzduit gratuit de oameni minunați. De asemenea, deseori mă implic în proiecte de voluntariat, unde casa și masa sunt asigurate.”, a continuat Bogdan, pentru sursa amitită.

Efectul călătoriilor asupra psihicului

În cadrul aceluiași interviu pe care l-a oferit, Bogdan a mărturisit că a reușit să scape de anumite frici pe care le avea. Cât despre zona de confort, a reușit să rupă bariere și să prindă mai multă încredere în sine.

,,Cu cât călătoresc mai mult simt că nu mai am frici și că nu mai văd capătul zonei mele de confort. Nevoile de bază au rămas aceleași, însă le apreciez cu mult mai mult, iar cu siguranță nevoia de a cunoaște s-a înzecit! Curiozitatea mă împinge să călătoresc și mai mult, să întâlnesc oameni deosebiți, să descopăr locuri noi, culturi și mentalități diferite.”, a mai spus acesta, pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net